Šola košarke

Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje je primarno namenjena športnemu udejstvovanju čim večjega števila otrok ter predstavljanju in učenju košarkarskih elementov, tudi osnova za sestavljanje klubskih selekcij, saj se otroci, ki se izkažejo s svojim košarkarskim znanjem, lahko, ko je za to čas, pridružijo tudi tekmovalnim ekipam Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje.

Šola poteka na vseh celjskih osnovnih šolah in po osnovnih šolah v Laškem, Šoštanju ter Velenju. V proces treningov je trenutno vključenih okoli 250 deklic.

Vsi trenerji imajo ustrezno izobrazbo iz znanje ter se vsako leto izpopolnjujejo na rednih licenčnih seminarjih za vodenje pionirskih ekip.

Interna liga

Na osnovnih šolah, kjer poteka Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje trenerji vsem udeleženkam šole košarke ponujajo interno ligo, kjer se med seboj pomerijo dekleta iz različnih osnovnih šol in dodatno spodbujajo zdravo tekmovalnost in spoznavajo košarko na nov, dodaten način.

Velika zahvala tudi osnovnim šolam, ki nam stojijo ob strani pri projektu, ki želi čim več mladih otrok odvrniti od računalnikov in domačega posedanja ter jim poskuša vsaj malo bolj aktivirati osnovnošolski vsakdan. S sodelovanjem Šole košarke so največ pridobili otroci, ki se sedaj lahko brezplačno udeležujejo košarkarske vadbe, ki poteka pod nadzorom usposobljenih trenerjev. Upamo, da bomo vsaj tako uspešno, če ne še bolj, nadaljevali in delovali tudi v prihajajočih sezonah. Zahvala gre tudi trenerjem, ki se vsakodnevno borijo z energije polnimi otroci.

Namen interne lige je, da vsem dekletom, ki se potijo skozi treninge naše košarkarske šole, omogočimo, da svoje znanje, ki ga pridobivajo na treningih lahko pokažejo tudi na tekmah. Rezultat na tekmah interne lige ni v ospredju, saj nam je bolj pomembno, da se dekleta zabavajo, družijo ter spoznavajo nove prijateljice. Razveseljivo je dejstvo, da dekleta pokažejo veliko košarkarskega znanja in lepih potez skozi turnirje in verjamemo v to, da bodo dekleta iz turnirja v turnir še bolj navduševala.

Na turnirjih interne lige sodelujejo vsa dekleta vseh šol na katerih delujemo v sklopu košarkarske šole.

Naloge in cilji

Približevanje košarke otrokom na njim zanimiv način.
Učenje osnovnih košarkarskih prvin.
Seznanjanje otrok z splošnimi košarkarskimi pravili.
Izboljšanje motoričnih sposobnosti in razvoj samozavesti.
Selekcioniranje otrok za igranje v pionirskih selekcijah kluba.

Vodja šole košarke

Klavdija Oblak, vodja šole košarke/trener
T: +386 (0)40 607 370
E: [email protected]

Izjava Klavdije Oblak pred sezono 2017/2018: “V sezoni 2017/2018 bomo šolo košarke izvajali na 17 osnovnih šolah. Otroke bomo na treninge, tako kot v prejšnjih letih, privabili z lastnimi predstavitvami in s sodelovanjem s KZS v okviru Igrive košarke. Treninge košarke bomo popestrili z Interno ligo, obiski članskih igralk in raznimi tekmovanji. Pomembno je, da se po vseh šolah opravi dober pregled otrok od 1. do 4. razreda in da se jih pravilno usmeri v selekcije. Dobro se zavedamo, da je šola košarke podlaga za klubske selekcije, zato damo velik poudarek na aktivnosti trenerjev po šolah, sodelovanju s športnimi pedagogi in seveda s starši. Glede na bazo otrok, ki jo imamo in njihove sposobnosti, verjamem, da celjsko košarko čaka še zelo lepa prihodnost.”

Vpisni list

Vpišite svojega otroka v šolo košarke in mu omogočite zdravo in dinamično preživljanje prostega časa. VPISNI LIST izpolnite spodaj. Podatki, označeni z zvezdico, so obvezni pred oddajo obrazca. Po uspešnem pošiljanju vas bomo kmalu kontaktirali.
Podatki o igralki:
Kontaktni podatki:
Potrdite da niste robot:
Z vpisom v Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje :
‐ se zavezujem, da bom poskrbel za nezgodno zavarovanje otroka,
‐ dovoljujem fotografiranje otroka na treningu oz tekmi za potrebe kluba.

Zadnje novice

15-letna 197 cm visoka Mojca Jelenc odslej v celjskem dresu

MOJCA JELENC V CELJU Od sezone 2018/2019 naprej bo članica ŽKK Cinkarna Celje tudi 15-letna…

Mladinski pogon je okrepila 14-letna Nigerijka

NIGERIJKA V CELJSKEM DRESU Mladinski pogon ŽKK Cinkarna Celje je okrepila tudi komaj 14-letna, zelo…

Prekmurka Blaža Čeh prihaja v knežje mesto

BLAŽA ČEH V CELJU ŽKK Cinkarna Celje bo v novi sezoni močnejši tudi za kadetsko…

Lea Debeljak iz Grosuplja v Celje

DEBELJAKOVA V CELJSKEM DRESU Nova članica ŽKK Cinkarna Celje je dosedanja košarkarica ŽKK Grosuplje Lea…