Članice
Share

Košarkarice Athletea so dosegle lep uspeh, kajti še sedmič v dvajset letni zgodovini kluba uvrstile na zaključni turnir Jadranske lige. Sredi Zagreba so proti Medveščaku vpisale še drugo četrtfinalno zmago (64:60). Najučinkovitejša je bila Eva Lisec, ki se je ustavila pri šestnajstih točkah, v statistiko pa dodala še devetnajst skokov.

Celjska zasedba je bila v hrvaški prestolnici okrnjena, ko sta manjkali Marica Gajić in Houda Hamrouni. Prednost Athletea je v prvem polčasu narasla že na šestnajst točk prednosti, ob polčasu je znašala štirinajst. V nadaljevanju so gostje uspeli ujeti varovanke trenerja Damirja Grgiča, potem ko smo do konca spremljali izenačen obračun, ki pa je vendarle pripadel gostujoči ekipi. 

Statistika po tekmi Medveščak – Athlete

Letošnja sezona Jadranske lige je za celjske košarkarice zelo uspešna. Athlete je prvi del sezone končal na prvem mestu skupine B, ko je vpisal osem zmag in dva poraza. Dodatni dve zmagi zdaj še v četrtfinalu. Celjske košarkarice bodo posledično sedmič v zgodovini kluba nastopile na zaključnem turnirju Jadranske lige. Prvič so v sezoni 2001/2002, ko so v velikem finalu premagale Šibenik, nazadnje pa v sezoni 2010/1011.

Že v soboto pa Celjanke v Kranju čaka nova zahtevna preizkušnja. Derbi 5. kroga drugega dela državnega prvenstva proti Triglavu. Če bo Athlete premagal Triglav, potem bo naredil velik korak k osvojitvi prvega mesta pred končnico ligaškega dela sezone.