Novice
Share

Zelo uspešno zaključena sezona

 

Za nami je tekmovalna sezona 2016/2017, v kateri so bile mlajše selekcije ŽKK Cinkarna Celje zopet med ekipami, ki sestavljajo sam vrh ženske košarke v Sloveniji, uspehe pa so beležile tudi na mednarodnih prizoriščih. Dekleta U17 so sodelovala v jadranski Waba ligi in tekmovanje zakjučila v 1/4 finalu, ko so tesno izgubila proti madžarski ekipi Ratgeber Akademia, dekleta U15 pa so v tem tekmovanju zasedla 5. mesto. Na močnem turnirju v italijanskih Benetkah so igralke U15 osvojile 5. mesto, ekipa U13 pa se je udeležila mednarodnega Fibinega turnirja v madžarskem Sopronu in osvojila odlično 3. mesto. Zelo uspešno je ponovno delovala tudi Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje, saj smo v tej sezoni pokrivali kar 13 osnovnih šol.

V tekmovanju MLADIH za sezono 2016/2017 je naš klub zasedel odlično 3. mesto v državi, kjer je letos sodelovalo 32 društev oziroma klubov, šteli pa so rezultati v kategorijah: U9, U11, U13, Mini pokal,U15, U17 in U19! 

 

Dosežki mlajših selekcij ŽKK Cinkarna Celje-sezona 2017/2018

 

Ekipa U19

2. MESTO Državno prvenstvo

Ekipa U17

2. MESTO Državno prvenstvo

1/4 finale Waba liga

 

Jure Krajnc, trener U19 in U17: “S preteklo sezono sem lahko izjemno zadovoljen saj smo uspeli nadgraditi ogromno stvari in kar je najbolj pomembno so dekleta naredila velik individualni napredek, kar je bil pred začetkom tudi glavni cilj. Moram izpostaviti dejstvo, da so bila dekleta skozi celotno leto izjemno motivirana, povezana in željna dokazovanja in za nagrado na koncu bile nagrajene z odličnimi rezultati kljub temu, da so v kategoriji U19 in U17 bila v povprečju 1 leto mlajša od ostalih ekip. Vesel sem, da smo tudi to sezono, kljub napornemu urniku tekem končali brez večjih težav s poškodbami za kar gre velika zahvala Žanetu Bortku, ki je bil večino časa prisoten ter ves čas skrbel za dekleta in svoj del resnično opravil z odliko. Zavedam se, da nas čaka še ogromno dela ter da imamo še veliko prostora za napredek ampak z največjim veseljem in motivacijo zrem v naslednjo sezono. Velika zahvala pa tudi upravi kluba, ki nam je omogočila več kot odlične pogoje za delo.”

 

Ekipa U15 

5. MESTO Državno prvenstvo

5. MESTO Waba liga

5. MESTO Turnir Benetke (ITA)

 

Darko Lesjak, trener U15: “Po končani sezoni 2016/2017 moram priznati, da sem z rezultatom ekipe U-15 in individualnim napredkom deklet zelo zadovoljen. Vendar nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Še pred sezono res nisem vedel kaj lahko pričakujem od deklet saj smo v sezono vstopili z ekipo, ki je bila razen dveh deklet leto mlajša. Moram pa priznati, da smo med sezono imeli vzpone in padce, kar je normalno Reden obisk treningov in trdo delo, kar sta dva izredno pomembnih dejavnikov sta nas vodila skozi vso sezono. Najbolj važno pa je, da so dekleta vidno tehnično in prav tako osebnostno napredovala iz dneva v dan in da smo na igrišču delovali kot ekipa.. Dokazale so, da se lahko kosajo z vsemi ekipami v svojem letniku. To kaže tudi rezultat saj se nam je v DP uspelo, uvrstiti med pet najboljših ekip v Sloveniji. Prav tako pa smo se solidno odrezali tudi v ligi WABA kjer smo na koncu osvojili peto mesto. Zagotovo pa se s tem rezultatom ne bomo zadovoljili in še naprej pridno in trdo delali saj je prostora za napredek še ogromno. Na koncu pa bi se zahvalil bi se vsem v ŽKK Cinkarna Celje za izkazano zaupanje in podporo. Hvala tudi staršem ki so nam celo sezono stali ob strani in nas podpirali.”

 

Ekipa U13-A

4. MESTO Državno prvenstvo

4. MESTO Mini pokal za dekleta U13

5. MESTO Turnir Sopron (HUN)

 

Klavdija Oblak, trenerka U13-A:Ko potegnem črto s koncem sezone 2016/17, lahko rečem da je bila uspešna in da sem z njo zadovoljna. Selekcijo U13-A so sestavljala predvsem dekleta letnika 2004, zraven pa je bilo priključenih tudi nekaj mlajših igralk, tudi letnika 2007. Konkurenca na treningih je bila zato celo leto zelo močna, zato so se tudi dekleta dokazovala iz treninga v trening. Sezona je bila za to ekipo precej pestra. Odigrali smo veliko število turnirjev v državnem prvenstvu in mini pokalu. Dekleta so mi tekom sezone dokazale, da lahko igrajo čisto z vsako ekipo, ki ji pride nasproti, naj bo to v Sloveniji oz na mednarodnih turnirjih v tujini. S svojim trudom, rednim treniranjem, željo, borbenostjo in odrekanjem, so iz mesca v mesec napredovala, rastle kot ekipa in na igrišču živele druga za drugo. Za ves ta trud so bile tudi nagrajene s 4. mestom v mini pokalu in prav tako v Državnem prvenstvu. Za nagrado za dobro sezono smo bili povabljeni na mednarodni Fibin turnir na Madžarsko. Tam so nam nasprotni stale najboljše ekipe Evrope, s katerimi smo odigrali močne, napete in enakovredne tekme. Zasedli smo odlično 3. mesto. Zahvala za napredek teh deklet pa gre tudi trenerju Žigi Jugu in KK Zlatorog Laško, ki sta nam omogočala številne prijateljske tekme s fanti. Na teh tekmah smo se naučili igrati čvrsto, agresivno in hitro igro. Na koncu lahko rečem, da gre za zelo perspektivno generacijo, ki bo s svojim delom in talentom še naprej napredovala in se razvijala v res dobro ekipo.”

 

Ekipa U13-B

21. MESTO Državno prvenstvo

27. MESTO Mini pokal za dekleta U13

 

Luka Milovac, trener U13-B: Za sezono 2016/17 lahko rečem, da je bila uspešna in da sem z njo zadovoljen. Selekcijo U13-B so sestavljala predvsem dekleta letnika 2005 in pa nekaj deklet iz ekipe U11-A. Med sezono je bilo kar nekaj vzponov in padcev, ampak moram reči, da sem lahko zadovoljen z njihovim delom na treningih, kjer so se vsakič trudile in dokazovale da si zaslužijo mesto v ekipi.”

 

Ekipa U11-A

op. KZS ni vodila uradne lestvice tekmovanja

 

Klavdija Oblak, trenerka U11-A: “Selekcijo U11-A je sestavljalo nekaj deklic letnika 2006, jedro pa je predstavljala generacija letnika 2007.  Kljub temu, da smo bili leto mlajši od ostalih ekip, smo pokazali, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Iz turnirjev smo odnesli dragocene izkušnje, se naučili igrati čvrsto in psihično zrastli do te mere, da smo verjeli, da lahko igramo z vsakim. Veseli me dejstvo, da smo bili v primerjavi z ostalimi klubi, kljub naši mladosti, v tehničnih elementih enakovredni, ter da smo na vsaki tekmi grizli v obrambi in s tem spravljali v nejevoljo igralke nasprotnega kluba. Za ves trud in dobro delo na treningih so bila dekleta nagrajena s končnim 2. mestom na vzhodu.”

Ekipa U11-B

op. KZS ni vodila uradne lestvice tekmovanja

Luka Milovac, trener U13-B: “Za sezono 2016/17 lahko rečem, da je bila uspešna in da sem z njo zadovoljen. Ekipa U11-B je bila sestavljena predvsem iz deklic iz selekcije U9 in začetnic. Kljub temu, da smo se srečevali s starejšimi in bolj izkušenimi ekipami lahko rečem, da smo se kar dobro kosali z njimi. Predvsem v drugi polovici sezone so punce pokazale ogromno napredka tako individualno kot tudi timsko.”

 

Ekipa U11-Šaleška

op. KZS ni vodila uradne lestvice tekmovanja

 

Domen Drobne, trener U11 Šaleška: “Sezono 2016/2017 ocenjujem kot zelo uspešno. Po dveh sezonah s selekcijo U9, smo se v klubu odločili za korak naprej, prvič smo v ligi nastopili tudi s selekcijo U11. Na turnirjih so nastopale igralke letnikov 2007 ter 2008. Kljub temu da so bile od igralk ostalih ekip mlajše vsaj za leto dni, so dekleta pokazala ogromno košarkarskega znanja, kar nam je lahko velika spodbuda za delo z njimi v prihodnje.”

 

Ekipa U9 Celje

op. KZS ni vodila uradne lestvice tekmovanja

Klavdija Oblak, trenerka U9 Celje: “Selekcijo U9 je v tej sezoni sestavljalo 24 deklic letnika 2008 in mlajših. Moram reči, da gre za zelo zanimivo generacijo, ki kaže veliko perspektive za naprej. Deklice so redno prihajale na treninge, kazale veliko želje in zato tudi zelo hitro napredovale. S tekmovanji smo začeli v mesecu aprilu in na vsaki tekmi smo s svojo zagretostjo, motivacijo, znanjem in neverjetno borbo, bili trd oreh za vsakega nasprotnika, tudi za fantovske ekipe, s katerimi smo se srečali v zadnjem delu tekmovanja.  Za ves trud, ki so ga dekleta prikazala, so bila nagrajena, saj so zaključile kot 2. uvrščena ekipa na vzhodu.”

 

Ekipa U9  Šaleška

 op. KZS ni vodila uradne lestvice tekmovanja

Domen Drobne, trener U9 Šaleška: “Sezono 2016/2017 ocenjujem kot zelo uspešno. Odlično so se izkazale vse igralke v kategoriji U9. Veseli me dejstvo, da se je število deklet povečalo na vseh šolah na katerih delam ter da se mnogo deklet odloča za prehod v klubske selekcije. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tako igralkam, kot tudi njihovim staršem za vso pomoč. Zahvale pa gredo seveda tudi vsem sodelavcem iz kluba, s katerimi soustvarjamo to prelepo košarkarsko zgodbo.”

 

ŠOLA KOŠARKE ŽKK CINKARNA CELJE

 

Klavdija Oblak, vodja šole košarke: “V šoli košarke smo v tej sezoni pokrivali skupno 13 osnovnih šol. Obisk na nekaterih šolah se je v primerjavi s prejšnjo sezono precej povečal na kar kažejo tudi številke, saj smo prvič presegli skupno število 250 otrok. Zdi se mi, da je zanimanje za košarko med deklicami iz leta v leto večje. Na posameznih šolah je šolo košarke obiskovalo tudi po 30 – 40 otrok in ta številka je do konca šolskega leta ostala enaka. Obiske treningov smo tekom sezone popestrili še z internimi ligami, katerih se je udeležilo lepo število deklic in njihovih staršev. Lahko rečem, da imamo lep bazen mladih in nadobudnih košarkaric. Seveda pa še vedno obstajajo rezerve, da se lahko stvar dvigne še na višji nivo. Ob zaključku sezone bi se zahvalila vsem, ki so kakorkoli sodelovali z nami tekom leta. V prvi vrsti gre zahvala upravi kluba, ki nam omogoča neverjetne pogoje za delo in s tem povezan napredek, ter za vse ostale stvari, ki nam jih omogoča in nam stoji ob strani. Zahvala gre tudi vsem staršem, ki so nas bodrili, živeli z nami iz tekme v tekmo, verjeli v naše delo, nam zaupali, spodbujali svoje otroke in nam pomagali s prevozi po turnirjih. V pomoč so nam bili tudi ostali trenerji: Althea Gwashavanhu in Alma Potočnik, ki sta mi pomagali v šoli košarke;  Luka Milovac, ki mi je pomagal na treningih U11, U13, U9 in po nekaterih šolah košarke ter Darko Lesjak in Domen Drobne, ki sta  prav tako delovala v šoli košarke. Za ažurno objavljanje novičk in vpogled dogajanja na košarkarskih igriščih, gre zahvala Matjažu Krambergerju. Hvala tudi vsem ostalim, ki so tako ali drugače pripomogli k uspešni sezoni, je ob koncu sezone.

Želimo vam lepe počitnice!

 

Sezona 2016/2017 – mlajše kategorije: