Nagovor predsednika kluba

Tako kot v vse pore družbenega življenja je »Korona kriza« v zadnjih dveh letih bistveno vplivala tudi na dogajanje v športu nasploh, pri čemer tudi naš klub ni nobena izjema. Da v življenju in športu ničesar ne moreš 100 odstotno načrtovati in predvideti nas je naučil virus Covid 19. V njegovem obdobju je v športnih kolektivih prišla do izraza sposobnost hitrega prilaganja, iznajdljivosti in improvizacije. Laže so preživeli tisti z dobrim minulim delom in trdnimi partnerstvi z gospodarskimi subjekti in posamezniki. Tako kot na številnih področjih je bila tudi na področju športa nedvomno narejena oziroma povzročena velika škoda. Najbolj so jo občutili najmlajši, saj je bilo zaradi ukrepov za zajezitev virusa Covid 19 šolo košarke na osnovnih šolah praktično nemogoče izvajati, večino časa zadnjih dveh sezon so bile na prisilnem počitku tudi košarkarice mlajših klubskih selekcij. Davek za to bomo zagotovo plačevali tudi v naslednjih letih, ko se bo omenjeni manjko treningov in tekmovanj nedvomno odrazil pri dosežkih na klubski in reprezentančni ravni. Globalni virus je iz dvoran vsaj začasno pregnal gledalce, kar je eden največjih negativnih učinkov »Korona krize«, saj se tekme igrajo zaradi gledalcev, tudi košarkarice seveda veliko raje nastopajo pred polnimi kot pred praznimi tribunami. V času »vojne« z nevidnim sovražnikom smo se v klubih praktično čez noč srečali z izdatnim povečanjem načrtovanih stroškov (testiranja, potovanja, organizacija tekem.), na drugi strani z zmanjševanjem sponzorskih vložkov, saj so v teh časih podjetja večino svojih resursev razumljivo usmerila v reševanje lastnih težav. Soočiti smo se morali tudi s stalno nevarnostjo in strahom, da bomo tudi v naših vrstah priča večjim ali manjšim zdravstvenim težavam igralskega, strokovnega in ostalega klubskega osebja.

Navkljub časom, ki jih ne pomnijo niti najstarejši športni delavci, smo v našem klubu negotovo obdobje, ki mu žal še vedno ni videti konca, uspeli izjemno uspešno prebroditi. To je v prvi vrsti rezultat dobrega dela v preteklih sezonah, ko smo sočasno s člansko ekipo, z načrtnim delom in dobro selekcijo, v ozadju pripravljali novo generacijo igralk, ki je v polnem sijaju zasijala že v svoji prvi pravi članski sezoni. S povprečno starostjo 18 let in 1 mesec se je ta generacija deklet vpisala v zgodovino kot najmlajša v zgodovini slovenskega državnega in pokalna tekmovanja, ki je šele dobro polnoletna že uspela stopiti na slovenski ženski košarkarski olimp. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na odlične rezultate mlajših selekcij v domačih in mednarodnih tekmovanjih, kar nas lahko navdaja z optimizmom, saj v ozadju spet raste nova generacija zelo nadarjenih deklet, kar je garant, da nam bo uspelo premagati tudi negotove čase, ki so pred nami. Ob tej priložnosti moram izpostaviti našega generalnega pokrovitelja, podjetje Cinkarno Celje, ter vse ostale dolgoletne zveste podpornike kluba, ki so nam, vsak po svojih močeh, stali ob strani tudi v teh nevsakdanjih časih. Pravijo, da pravega prijatelja spoznaš, ko je najtežje. Veseli smo, da imamo veliko pravih prijateljev. Zahvala gre tudi mojim sodelavcem v vodstvenih in strokovnih strukturah kluba, ki so pokazali znatno mero potrpežljivosti in razumevanja in so se znali prilagoditi novim razmeram, ki smo jim priča na športnem parketu. »Korona« kriza nas je utrdila in naredila močnejše

Naši cilji za prihodnost so verjetno zelo podobni ciljem večine športnih klubov. Prva želja je, da se bodo razmere umirile do te mere, da bodo omogočale stalno vadbo vseh klubskih selekcij in šole košarke. Želimo si, da se gledalci vrnejo na tribune ter, da bodo razmere v gospodarstvu našim zvestim pokroviteljem dovoljevale, da nam bodo še naprej lahko stali ob strani. Glede na mladost naše ekipe bo naša prioriteta ta dekleta v naslednjih letih čim dlje zadržati skupaj in jim zagotoviti optimalne pogoje za njihov nadaljnji razvoj.

Spoštovane košarkarice, trenerji, pokrovitelji, sodelavci in dragi navijači. Prepričan sem, da nas je aktualna kriza še bolj utrdila in povezala. Optimistično zrimo v prihodnost, bodimo še naprej drzni in uspešni in predvsem, OSTANIMO ZDRAVI.

Borut Kop, predsednik kluba