Šola košarke

Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje je primarno namenjena športnemu udejstvovanju čim večjega števila otrok ter predstavljanju in učenju košarkarskih elementov, tudi osnova za sestavljanje klubskih selekcij, saj se otroci, ki se izkažejo s svojim košarkarskim znanjem, lahko, ko je za to čas, pridružijo tudi tekmovalnim ekipam Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje.

Šola poteka na vseh celjskih osnovnih šolah in po osnovnih šolah v Laškem in Rimskih Toplicah. V proces treningov je vključenih okoli 250 deklic.

Vsi trenerji imajo ustrezno izobrazbo iz znanje ter se vsako leto izpopolnjujejo na rednih licenčnih seminarjih za vodenje pionirskih ekip.

Interna liga

Na osnovnih šolah, kjer poteka Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje trenerji vsem udeleženkam šole košarke ponujajo interno ligo, kjer se med seboj pomerijo dekleta iz različnih osnovnih šol in dodatno spodbujajo zdravo tekmovalnost in spoznavajo košarko na nov, dodaten način.

Velika zahvala tudi osnovnim šolam, ki nam stojijo ob strani pri projektu, ki želi čim več mladih otrok odvrniti od računalnikov in domačega posedanja ter jim poskuša vsaj malo bolj aktivirati osnovnošolski vsakdan. S sodelovanjem Šole košarke so največ pridobili otroci, ki se sedaj lahko brezplačno udeležujejo košarkarske vadbe, ki poteka pod nadzorom usposobljenih trenerjev. Upamo, da bomo vsaj tako uspešno, če ne še bolj, nadaljevali in delovali tudi v prihajajočih sezonah. Zahvala gre tudi trenerjem, ki se vsakodnevno borijo z energije polnimi otroci.

Namen interne lige je, da vsem dekletom, ki se potijo skozi treninge naše košarkarske šole, omogočimo, da svoje znanje, ki ga pridobivajo na treningih lahko pokažejo tudi na tekmah. Rezultat na tekmah interne lige ni v ospredju, saj nam je bolj pomembno, da se dekleta zabavajo, družijo ter spoznavajo nove prijateljice. Razveseljivo je dejstvo, da dekleta pokažejo veliko košarkarskega znanja in lepih potez skozi turnirje in verjamemo v to, da bodo dekleta iz turnirja v turnir še bolj navduševala.

Na turnirjih interne lige sodelujejo vsa dekleta vseh šol na katerih delujemo v sklopu košarkarske šole.

Naloge in cilji

Približevanje košarke otrokom na njim zanimiv način.
Učenje osnovnih košarkarskih prvin.
Seznanjanje otrok z splošnimi košarkarskimi pravili.
Izboljšanje motoričnih sposobnosti in razvoj samozavesti.
Selekcioniranje otrok za igranje v pionirskih selekcijah kluba.

Vodja šole košarke

Darko Lesjak, vodja šole košarke/trener
T: +386 (0)41 543 452
E: lesjak.darko@gmail.com 

Izjava Darka Lesjaka pred sezono 2018/2019: «V sezoni 2018/19 bomo šolo košarke izvajali na 13 osnovnih in podružničnih šolah v Celju in okolici. Število šol bomo poizkusili še razširiti na nekaj osnovnih šol v okolici Celja. Glavni cilj je, da povečamo zanimanje za žensko košarko in s tem tudi posledično število deklet, ki bodo obiskovale šolo košarke. Tega projekta smo se lotili v sodelovanju s KZS v okviru Igrive košarke prav tako pa smo na vseh ostalih osnovnih šolah pripravili lastne predstavitve šole košarke. Vse skupaj bomo nadgradili z Interno ligo vseh šol košarke. Dekleta bodo imela možnost obiska tudi tekem članske ekipe in še kakšno presenečenje se bo našlo. Zavedamo se, da je dobro selekcioniranje v šoli košarke naložba za svetlo prihodnost kluba. Jasno nam je, da brez dobrega sodelovanja z osnovnimi šolami, športnimi pedagogi in podporo staršev ne bo mogoče doseči zastavljenih ciljev. Verjamem, da nam bo skupaj z vsemi trenerji in vodstvom kluba uspelo.«

 

Vpisni list

  Vpišite svojega otroka v šolo košarke in mu omogočite zdravo in dinamično preživljanje prostega časa. VPISNI LIST izpolnite spodaj. Podatki, označeni z zvezdico, so obvezni pred oddajo obrazca. Po uspešnem pošiljanju vas bomo kmalu kontaktirali.
  Podatki o igralki:
  Kontaktni podatki:
  Potrdite da niste robot:
  Z vpisom v Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje :
  ‐ se zavezujem, da bom poskrbel za nezgodno zavarovanje otroka,
  ‐ dovoljujem fotografiranje otroka na treningu oz tekmi za potrebe kluba.

  Zadnje novice

  V WABA LIGI NAJPREJ PROTI BOLGARKAM

  Košarkarice Cinkarne Celje bodo v sredo, 28. oktobra, začele svojo že 20. sezono v mednarodni WABA…

  V DP PROTI ILIRIJI, POKALNI TEKMEC LEDITA

  V prostorih Košarkarske zveze Slovenije sta generalni sekretar KZS Rašo Nesterović in komisar članskih tekmovanj…

  ZAČETEK PRIPRAV

  Članska ekipa ŽKK Cinkarna Celje je v ponedeljek 3. avgusta začela s pripravami na svojo…

  MINEVA TOČNO 20 LET OD OSVOJITVE PRVEGA NASLOVA DRŽAVMIH PRVAKINJ

  ŽKK Celje je 19.4.2000 v tretji tekmi finala državnega prvenstva po podaljšku premagal Ježico, kar…