Šola košarke

Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje je primarno namenjena športnemu udejstvovanju čim večjega števila otrok ter predstavljanju in učenju košarkarskih elementov, tudi osnova za sestavljanje klubskih selekcij, saj se otroci, ki se izkažejo s svojim košarkarskim znanjem, lahko, ko je za to čas, pridružijo tudi tekmovalnim ekipam Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje.

Šola poteka na vseh celjskih osnovnih šolah in po osnovnih šolah v Laškem in Rimskih Toplicah. V proces treningov je vključenih okoli 250 deklic.

Vsi trenerji imajo ustrezno izobrazbo iz znanje ter se vsako leto izpopolnjujejo na rednih licenčnih seminarjih za vodenje pionirskih ekip.

Interna liga

Na osnovnih šolah, kjer poteka Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje trenerji vsem udeleženkam šole košarke ponujajo interno ligo, kjer se med seboj pomerijo dekleta iz različnih osnovnih šol in dodatno spodbujajo zdravo tekmovalnost in spoznavajo košarko na nov, dodaten način.

Velika zahvala tudi osnovnim šolam, ki nam stojijo ob strani pri projektu, ki želi čim več mladih otrok odvrniti od računalnikov in domačega posedanja ter jim poskuša vsaj malo bolj aktivirati osnovnošolski vsakdan. S sodelovanjem Šole košarke so največ pridobili otroci, ki se sedaj lahko brezplačno udeležujejo košarkarske vadbe, ki poteka pod nadzorom usposobljenih trenerjev. Upamo, da bomo vsaj tako uspešno, če ne še bolj, nadaljevali in delovali tudi v prihajajočih sezonah. Zahvala gre tudi trenerjem, ki se vsakodnevno borijo z energije polnimi otroci.

Namen interne lige je, da vsem dekletom, ki se potijo skozi treninge naše košarkarske šole, omogočimo, da svoje znanje, ki ga pridobivajo na treningih lahko pokažejo tudi na tekmah. Rezultat na tekmah interne lige ni v ospredju, saj nam je bolj pomembno, da se dekleta zabavajo, družijo ter spoznavajo nove prijateljice. Razveseljivo je dejstvo, da dekleta pokažejo veliko košarkarskega znanja in lepih potez skozi turnirje in verjamemo v to, da bodo dekleta iz turnirja v turnir še bolj navduševala.

Na turnirjih interne lige sodelujejo vsa dekleta vseh šol na katerih delujemo v sklopu košarkarske šole.

Naloge in cilji

Približevanje košarke otrokom na njim zanimiv način.
Učenje osnovnih košarkarskih prvin.
Seznanjanje otrok z splošnimi košarkarskimi pravili.
Izboljšanje motoričnih sposobnosti in razvoj samozavesti.
Selekcioniranje otrok za igranje v pionirskih selekcijah kluba.

Vpisni list

  Vpišite svojega otroka v šolo košarke in mu omogočite zdravo in dinamično preživljanje prostega časa. VPISNI LIST izpolnite spodaj. Podatki, označeni z zvezdico, so obvezni pred oddajo obrazca. Po uspešnem pošiljanju vas bomo kmalu kontaktirali.

  Podatki o igralki:

  Kontaktni podatki:

  Potrdite da niste robot:

  Z vpisom v Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje :
  ‐ se zavezujem, da bom poskrbel za nezgodno zavarovanje otroka,
  ‐ dovoljujem fotografiranje otroka na treningu oz tekmi za potrebe kluba.