Članice
Share

CELJANKE V MARIBOR


V soboto bodo na sporedu tri srečanja devetega kola 1. SKL za ženske. Ob 14.00 Maribor pričakuje Cinkarno Celje, ob 17.00 bodo Konjice gostovale pri Ježici, pol ure kasneje pa bosta na parket stopili še ekipi Grosupljega in Akson Ilirije. Srečanje med Triglavom in Domžalami se bo odvilo v torek. Na prvi tekmi v tej sezoni so Celjanke doma premagale Mariborčanke z 77 proti 51.


 

1. SKL ZA ŽENSKE, 9. KOLO:

Sobota, 9. december, ob 14.00:
MARIBOR : CINKARNA CELJE

Cinkarna Celje še edina neporažena ekipa v ženskem državnem prvenstvu, saj so Celjanke zmagale na vseh osmih odigranih tekmah. Maribor je po sedmih odigranih kolih na petem mestu lestvice 1. SKL. V prejšnji sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, na vseh štirih obračunih pa so z razliko večjo od 40 točk zmago slavile Celjanke. Letos sta se ekipi pomerili že v Celju, takrat so Cinkarnarke slavile 77 proti 51.

Tina Cvijanovič je s povprečjem 15,9 točk na tekmo najboljša strelka Maribora v tej sezoni. Pri Celju je najučinkovitejša Andrea Marić (20,3 točke na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
K nam v goste prihajajo absolutne favoritke iz Celja. Želim si, da dajo moja dekleta vse od sebe in uživajo v košarki.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Srečanje proti Mariborčankam bomo izkoristili kot predpripravo za sredino tekmo proti Partizanu, ki je za nas zelo pomembna. Zavedamo se, da je Maribor kakovostna ekipa. Pričakujem, da odigramo dobro tekmo.

Vir teksta: povz. po KZS

Foto: Gojko Kusić