Članice
Share
PRIČETEK TEKMOVANJA V 1. SKL

V petek se z drugim kolom začenja državno prvenstvo 1. SKL za ženske. Cinkarnarke bodo v soboto ob 17. uri v Celju gostile ŽKD Maribor, ki ima v svojih vrstah novega trenerja Žigo Ravnikarja,  Grosuplje se že v petek odpravlja na gostovanje k Iliriji, na ostali tekmah 2. kola državnega prvenstva se bodo Konjice pomerile z Ježico, Domžale pa bodo gostile kranjski Triglav.
ŽKK Cinkarna Celje
 
1. SKL ZA ŽENSKE, 2. KOLO:

Košarkarice v 1. SKL za ženske s tekmami drugega kola odpirajo novo sezono državnega prvenstva. V novi sezoni se bo za naslov državnih prvakinj pomerilo osem ekip, za razliko od pretekle je seznam ekip krajši za Janino iz Rogaške Slatine. Košarkarice bodo v rednem delu sezone igrala po štirikrožnem sistemu. Po prvih 14. kolih se pripravi nov razpored za drugi del sezone. V končnico oziroma polfinale, ki bo potekalo v mesecu maju, se uvrstijo prve štiri ekipe.

Odložene tekme 1. kola bodo odigrane 6. januarja 2018.


Sobota, 14. oktober, ob 17.00 – Gimnazija Celje – Center:
ŽKK CINKARNA CELJE : ŽKD MARIBOR

Cinkarna Celje bo v novi sezoni nastopala z nekaj novimi igralkami. Klub so zapustile Shante Evans, Annamaria Prezelj in Lorena Molnar. Prišle pa so Anđela Delić, Nikolina Delić in Oderah Chidom. Celjanke so v prejšnji sezoni osvojile oba naslova najboljših v Sloveniji, postale pa so tudi prvakinje WABA lige. Mariborčanke so v sezoni 2016/17 po rednem delu delu osvojile četrto mesto, v Ligi za prvaka pa so jih prehitele Konjičanke in so tako državno prvenstvo sklenile na petem mestu.

Izjavi trenerjev pred tekmo in novo sezono:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Pred nami je nova sezona in novi izzivi. Naredili bomo vse, kar lahko v danem trenutku, da upravičimo vlogo favorita v državnem prvenstvu. Veseli smo, da se tekmovanje pod slovenskimi koši znova začenja. Svojo uvodno tekmo bomo odigrali proti Mariboru. V tem trenutku razmišljamo zgolj o svoji igri. Naredili bomo vse, da prikažemo lepo in kakovostno igro.”

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Z veseljem pričakujemo začetek državnega prvenstva v 1. SKL za ženske. Sem mnenja, da bo naša ekipa v tej sezoni zelo konkurenčna ostalim. Na začetek prvenstva smo pripravljeni, trenutno pa nimamo težav s poškodbami. Želimo si čim boljše nastope in druženje. V drugem kolu odhajamo na gostovanje v Celje, kjer bomo igrali proti nespornim favoritinjam. Na tej tekmi bomo skušali čim dražje prodati svojo kožo in pokazati pravo mero tekmovalnosti.”