Članice
Share

DERBI 13. KOLA 1. SKL


V petek se bo s tekmo med Akson Ilirijo in Konjicami začelo predzadnje kolo rednega dela 1. SKL za ženske. V soboto bo na sporedu še derbi med Celjem in Triglavom, Grosuplje se bo pomerilo z Mariborom, Domžale bodo gostile Ježico.


Sobota, 27. januar, ob 17.00 – Gimnazija Celje Center:
CINKARNA CELJE : TRIGLAV

Trinajsto kolo državnega prvenstva bo postreglo z derbijem med Cinkarno Celje in Triglavom. Celjanke so med tednom doživele drugi poraz v tej sezoni BTravel WABA lige, v 1. SKL pa je četa Damirja Grgića še neporažena (razmerje zmag in porazov 12:0). Na drugi strani je ekipa iz Kranja na drugem mestu DP z izkupičkom desetih zmag, dvakrat pa so bile Triglavanke neuspešne.

Andrea Marić je s povprečjem 17,8 točk na srečanje najboljša strelka Celja in 1. SKL v tej sezoni. Pri Triglavu ima naziv najboljše strelke Rebeka Abramovič (17,5 točk na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čaka nas slovenski derbi. V zadnjem času se ne nahajamo v prav dobrem stanju. Vseeno bomo dali vse od sebe in na domačem terenu skušali priti do novem zmage.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Igramo proti najboljši ekipi lige, tako da nam motivacije ne bi smo primanjkovati. Če se bomo držali dogovora in igrali z veliko energije, lahko v Celju pričakujemo zanimivo tekmo, drugače pa proti tako kakovostni ekipi nimamo kaj iskati.”


Lestvica 1. SKL za ženske:

M

Ekipa

Z/P

Točke

1.

Cinkarna Celje

12/0

24

2.

Triglav

10/2

22

3.

Konjice

7/5

19

4.

Akson Ilirija

6/6

18

5.

Grosuplje

5/7

17

6.

Maribor

5/7

17

7.

Ježica

3/9

15

8.

Domžale

0/12

12

 
Vir teksta: KZS
Foto: Gojko Kusić