Članice
Share

PO MARIBORU DOMA ŠE GROSUPLJE


Cinkarnarke bodo danes v 1. kolu državnega prvenstva gostile Grosuplje, lani petouvrščeno ekipo v 1. SKL. Po sredini visoki zmagi proti Mariboru, bodo tudi danes varovanke Damirja Grgića absolutne favoritinje. 


Sobota, 29. september, Gimnazija Celje-Center ob 18.00:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE

Sodnika tekme:  Diana Lapanović (Novo mesto), Klemen Dremelj (Ljubljana)

Aktualne državne prvakinje bodo v soboto odigrale že drugo srečanje v državnem prvenstvu. Po otvoritveni, vnaprej odigrani tekmi šestega kola proti Mariboru bodo tekmice Celjank košarkarice Grosupljega. Slednje v novo sezono vstopajo z močno spremenjeno zasedbo. Ekipo sta zapustili Lea Debeljak, ki bo že v prvem kolu igrala proti nekdanjim soigralkam in Elma Dautović, ki bo v novi sezoni branila barve Maribora. Obe košarkarici sta bili med poletjem članici slovenske U18 reprezentance. Tjaša Kenda in Maša Garbijel sta začasno prekinili z igranjem košarke, celotno sezono bo zaradi poškodbe križnih vezi primorana izpustiti Lea Mehle. Ekipa iz Grosupljega bo v novi sezoni močnejša za Jelico Petrović, Karmen Povše, Jano Jurečič (posoja iz Krke), Tijo Valunšek (Cinkarna Celje), po poškodbi se v prvo ekipo počasi vrača Nika Kodelja. Slavko Duščak bo ekipi priključil tudi mlade Pio Fistrovič, Anito Merlak in Tino Vide.


 

Izjava trenerja pred začetkom sezone in prvo tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Tudi na drugem srečanju te sezone pričakujem zrelo in kakovostno predstavo mojih deklet. Priložnost za igro bodo dobile tudi preostale igralke, ki niso nastopile na sredini tekmi proti Mariboru. Zavedamo se svojih kvalitet, slednje pa bomo morali potrditi tudi na igrišču.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
Pomladili smo ekipo in močno spremenili postavo, zato je glavni cilj, da napredujemo iz tekme v tekmo, kakor nam bo to omogočalo zdravje oziroma poškodbe. Verjamem, da bomo uspeli do konca sezone sestaviti dobro ekipo in prikazati dobro igro. Trenutno še ne vemo, s kakšno postavo bomo nastopili na tekmi proti favoriziranim Celjankam, saj so bodo tekmo izpustile Mojca Ahac, Tinkara Zoran in Karmen Povše, verjetno pa tudi Nika Kodelja. Dali bomo svoj maksimum in se skušali čim bolje zoperstaviti Celju.