Članice
Share

GOSTOVANJE V DOMŽALAH


V petek 12.1. se bo z obračunom med Akson Ilirijo in Triglavom začelo 11. kolo 1. SKL za ženske. V soboto bo Grosuplje gostilo Konjice, Domžale se bodo pomerile s Cinkarno Celje, Maribor bo igral proti Ježici.

Sobota, 13. januar, ob 18.30 – Dvorana OŠ Venclja Perka:
DOMŽALE : CINKARNA CELJE

Ekipa Cinkarne Celje bo na tekmi proti Domžalam absolutni favorit. Domžale v tej sezoni 1. SKL še niso okusile slasti zmage, zasidrane so na zadnjem mestu prvenstvene lestvice z desetimi porazi. Celjanke so na prvem mestu, do sedaj pa so osvojile vseh možnih 20 točk. Med tednom so aktualne državne prvakinje zabeležile tudi prvo zmago v drugem delu BTravel WABA lige, ko so na gostovanje v Bolgariji 67 proti 60 premagale Beroe.

Najboljša strelka Domžal v tej sezoni je Ksenija Mitrić (10,1 točke na tekmo). Andrea Marić je s povprečjem 19 točk na obračun prva strelka Celja in 1. SKL.


Izjavi trenerjev pred tekmo:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Smo v situaciji, ko bodo več priložnosti dobile mlade igralke, pa ne le zaradi načrtne usmeritve. K nam prihaja vrhunska ekipa.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Po težkem gostovanju v Bolgariji pričakujem pravi pristop svojih igralk in kakovostno igro. Zavedamo se vloge favorita.”