Članice
Share

S tekmami 14. kola se nadaljuje 1. SKL za ženske. V Mariboru bodo gostovale Domžalčanke, košarkarice Athlete Celje pa odhajajo v Konjice. Pomembni zmagi za uvrstitev med šest najboljših bosta na medsebojni tekmi iskali ekipi Janine in Ježice, na zadnjem sobotnem obračunu pa bodo košarkarice Triglava gostile Grosuplje.

Sobota, 28. januar, 16.30:
KONJICE : ATHLETE CELJE

V Konjicah bodo tokrat gostovale aktualne državne prvakinje iz Celja, ki se v tekmo 14. kola 1. SKL za ženske podajajo po novi zmagi v ligi WABA. Konjičanke so bile v prejšnjem kolu proste, v 12. kolu pa so dosegle peto zmago v sezoni. Na drugi strani se košarkarice Athlete Celje zaenkrat nahajajo v seriji dvanajstih zaporednih zmag v prvoligaški konkurenci.

Najnevarnejša košarkarica pri konjiški ekipi je v tej sezoni Katja Klančnik (12,3 točke na tekmo), pri celjski zasedbi pa Shante Marie Evans (17,9 točke na tekmo), ki je sicer tudi najboljša strelka 1. SKL za ženske.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Stojan Fink, Konjice:
“Imamo veliko težav z boleznimi in poškodbami, tako da ne vem, v kakšni postavi bomo jutri igrali. Vsekakor bomo dali vse od sebe in se skušali prikazati v najboljši možni luči.”

Damir Grgič, Athlete Celje:
“Po težki tekmi v ligi WABA, kjer smo v končnici tekme dosegli novo pomembno zmago, se tokrat odpravljamo na neugodno gostovanje k ekipi Konjic. Zavedamo se, da smo favoriti, vsekakor pa moramo to vlogo potrditi tudi na parketu.”

Vir: Kzs