Članice
Share

CELJANKE GOSTIJO DOMŽALČANKE


Danes se začenja 6. kolo 2. dela 1. SKL za ženske. Ob 19.30 bo Triglav gostoval v Ljubljani pri Akson Iliriji. V sredo bo Cinkarna Celje gostila Domžale (ob 17.00), Ježica se bo pomerila z Grosupljem, Konjice se bodo srečale z Mariborom.Sreda, 28. marec, ob 17.00; Gimnazija Celje-Center:

CINKARNA CELJE : DOMŽALE

Celjanke so pretekli vikend osvojile naslov podprvakinj WABA lige, v finalu so morale priznati premoč črnogorski Budućnosti. Varovanke Damirja Grgića so sicer vodilna ekipa državnega prvenstva, v tej sezoni namreč še ne poznajo poraza. Na drugi strani Domžale na 19 obračunih še niso okusile slasti zmage in so prikovane na dno lestvice državnega prvenstva.

Iva Slonjšak, ki je bila tudi najboljša strelka finala WABA lige, je v tej sezoni s povprečjem 16,9 točk prva strelka Celja tudi v državnem prvenstvu. Lana Šantelj je najučinkovitejša košarkarica v dresu Domžal.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Na tekmi proti Domžalam bodo priložnost dobile igralke, ki so do sedaj igrale manj. Videli bomo kakšna bo reakcija po napornem vikendu.

Vlado Velikonja, trener Domžal:
Čestitam Celjankam za odlične predstave na finalu Waba lige. Igra na turnirju je bila taka, ki je mi z našo postavo ne zdržimo niti 5 minut. To pove vse in upam da razlika ne bo 100 točk.