Članice
Share

CINKARNARKE V SLOVENSKE KONJICE


Košarkarice v 1. SKL bodo v soboto odigrale tekme zadnjega kola prve polovice rednega dela sezone 2017/18. Konjice gostijo Cinkarno Celje, Domžale gostujejo v Mariboru, na Ježici se bo odvil ljubljanski derbi, Triglav pa pričakuje Grosuplje.


 

Športna dvorana Slovenske Konjice, sobota, 3. februar, ob 16.30:
14. kolo 1. SKL: ŽKK KONJICE – ŽKK CINKARNA CELJE

Prvouvrščene Cinkarnarke bodo v zadnjem 14. kolu prvega dela 1. SKL gostovale v Slovenskih Konjicah. Ekipi sta se nazadnje pomerili 25. novembra v Celju, takrat so Celjanke visoko zmagale 97 proti 36. Marićeva je bila z 20 točkami najučinkovitejša v rumenem dresu. Konjičanke so v prejšnjem kolu izgubile proti ljubljanski Akson Iliriji ter padle na četrto mesto. V sezoni 2017/18 so zmagale na sedmih tekmah, šestkrat so parket zapustile sklonjenih glav. Celjanke v tej sezoni državnega prvenstva ne poznajo poraza. V 13. kolu so dobile derbi z drugouvrščenim Triglavom (60:55). 

Najnevarnejše orožje Konjic je Katja Klančnik (10,3 točke in 9,2 skoka na tekmo), pri Celjankah pa v tej sezoni državnega prvenstva največ točk dosega Andrea Marić (16,9), sicer prva skakalka lige (12,3).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Stojan Fink, trener Konjic:
“Če bomo igrali z več želje kot zadnjo tekmo, bom zadovoljen. Rezultat je najmanj pomemben.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čaka nas zadnja tekma pred reprezentančnim premorom. Srečanje proti Konjicam moramo odigrati zbrano in odločno. Želimo si priti še do štirinajste zmage v tej sezoni.”