Članice
Share

V soboto bodo odigrane vse tri tekme 2. kola v Ligi za prvaka 1. SKL za ženske. Celjanke bodo ob 16. uri gostile Mariborčanke, ob 16.30 bo sledil obračun Konjic in Ilirije, ob 19.30 pa bo na sporedu tekma med Janino in Triglavom. V Ligi za razvrstitev bodo v nedeljo igralke Ježice gostile Grosupeljčanke.

 

1. SKL ZA ŽENSKE, LIGA ZA PRVAKA, 2. KOLO:

Sobota, 11. marec, ob 16.00, Gimnazija Celje – Center:
ATHLETE CELJE : MARIBOR

Athlete Celje trenutno zaseda prvo mesto na lestvici Lige za prvaka, ekipa Maribora pa je četrta. Prvi in hkrati zadnji poraz v tej sezoni so Celjanke doživele v 1. kolu rednega dela prvenstva proti ekipi Triglava. V prejšnjem kolu so bile igralke iz knežjega mesta zanesljivo boljše od ekipe Konjic z rezultatom 79:47. Ekipa Maribora bo tekmo 1. kola drugega dela prvenstva proti Triglavu odigrala 10. aprila. Redni del prvenstva pa so Mariborčanke sklenile s porazom proti ekipi Janine.

Pri ekipi Athlete Celje je v tej sezoni strelko najbolj razpoložena Shante Marie Evans (16,8 točke na tekmo), pri Mariborčankah pa je najboljša strelka Tina Cvijanovič (14,5 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Ne glede na visok poraz v Ligi WABA, kjer so priložnost za igro dobile igralke, ki igrajo manj, se nahajamo v dobrem položaju. To bomo poskušali prikazati tudi na sobotnem obračunu, ki bo služil kot predpriprava na zaključni turnir četverice mednarodne lige WABA, ki nas čaka naslednji konec tedna.”

Andrej Kuzma, trener Maribora:
“Favoriziranemu Celju želimo nuditi dostojen odpor.”

Vir teksta: KZS; Foto: G. Kusić