Šola košarke
Share

V soboto,  12.11.2016 bo potekal 1. Turnir INTERNE LIGE za vsa dekleta, ki pridno obiskujejo šolo košarke ŽKK Athlete Celje. Namen interne lige je, da vsem dekletom, ki se potijo skozi treninge naše košarkarske šole, omogočimo, da svoje znanje, ki ga pridobivajo na treningih lahko pokažejo tudi na tekmah. Rezultat na tekmah interne lige ni v ospredju, saj nam je bolj pomembno, da se dekleta zabavajo, družijo ter spoznavajo nove prijateljice. Razveseljivo je dejstvo, da dekleta pokažejo veliko košarkarskega znanja in lepih potez skozi turnirje in verjamemo v to, da bodo dekleta iz turnirja v turnir še bolj navduševala.

Turnir se bo igral na manjšem igrišču, z manjšimi žogami in na nižje koše. Tudi sam rezultat te tekme ni v ospredju, ampak je pomembno, da se dekleta družijo in zabavajo. Spodbujat jih bodo prišle tudi naše članske igralke, s katerimi bomo organizirali skupinsko slikanje in deljenje avtogramov.

Klavdija Oblak, vodja šole košarke ŽKK Athlete Celje: “V sezoni 2016/17 šolo košarke izvajamo na 13 osnovnih šolah. Otroke smo na treninge, tako kot v prejšnjih letih, privabili z lastnimi predstavitvami in s sodelovanjem s KZS v okviru Igrive košarke. Treninge košarke vsako leto popestrimo z Interno ligo, obiski članskih igralk in raznimi tekmovanji. Pomembno je, da se po vseh šolah opravi dober pregled otrok od 1. do 4. razreda in da se jih pravilno usmeri v selekcije. Dobro se zavedamo, da je šola košarke podlaga za klubske selekcije, zato damo velik poudarek na aktivnosti trenerjev po šolah, sodelovanju s športnimi pedagogi in seveda s starši. Glede na bazo otrok, ki jo imamo in njihove sposobnosti, verjamem, da celjsko košarko čaka še zelo lepa prihodnost.”

Dobimo se v SOBOTO, 12.11.2016 ob 14.00 na IV. OŠ na 1. TURNIRJU INTERNE LIGE v sezoni 2016/2017!

INTERNA LIGA