Članice
Share
Aktualne državne prvakinje so na gostovanju v Mariboru zanesljivo prišle do svoje petnajste zmage in najlepši možen način zaključile z rednim delom državnega prvenstva. Mariborčanke ostajajo pri osmih zmagah.

1. SKL ZA ŽENSKE, 17. KOLO

Petek, 17. februar, ob 19.30 – Dvorna Tabor Maribor:

MARIBOR : ATHLETE CELJE 55:105 (19:26, 17:25, 8:32, 11:22)
Cvijanovič 18 (5 prid. žog), Kuzma 8, Gerič 7; Marić 39 (24 skokov), Prezelj 18 (6 podaj), Slonjšak in Ocvirk (9 skokov) po 13.

STATISTIKA

Košarkarice Athlete Celja so prišle do petnajste zaporedne zmage v državne prvenstvu, po tem ko so s petdesetimi točkami razlike ugnale ekipo Maribora. V uvodnih petih minutah so, predvsem po zaslugi Tine Cvijanovič, ki je dosegla prvih deset točk svoje ekipe, Mariborčanke držale priključek z aktualnimi državnimi prvakinjami. Do konca prve četrtine so si gostujoče košarkarice priigrale sedem točk prednosti (26:19). V drugi četrtini so Celjanke zaigrale še nekoliko bolje in na najdaljši odmor odšle s prednostjo petnajstih točk.

Celjanke so v drugem polčasu povsem zagospodarile na parketu dvorane Tabor in prednost višale iz minute v minuto. V tretjem delu tekme so dosegle kar 32 točk in tekma je bila že pred zadnjo četrtino praktično odločena, saj so varovanke Damirja Grgiča vodile že z 39 točkami prednosti. Celjanke tudi v zadnji četrtini niso popustile in minuto do konca dosegle tudi trimestno število točk in tekmo dobile z rezultatom 55:105.

Najboljša strelka domače zasedbe je bila Tina Cvijanovič, ki je dosegla 18 točk. Pri Celjankah pa je fantastično predstavo prikazala Andrea Marić, ki je dosegla 39 točk in zbrala 24 skokov, tekmo pa zaključila z indeksom 54.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Andrej Kuzma, trener Maribora:
“Enostavno je bila pod obročem takšna razlika v višini in fizični moči, da nismo zmogli ponuditi boljšega odpora.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Zaslužena zmaga naše ekipe. Čestitam mojim dekletom za zmago in Mariborčankam za fer igro.”

Utrinki s tekme: