Članice
Share
Košarkarice Athlete Celja so še petič zapored in skupno 12. postale državne prvakinje. Finalni niz te sezone proti kranjskemu Triglavu so dobile s 3:0 v zmagah, potem ko so na domačem parketu izkoristile prvo zaključno žogo in slavile zmago z 79:59.

Za najkoristnejšo igralko finala je bila izbrana Ivana Dojkić iz Athlete Celja, najbolj borbena igralka skozi sezono je bila njena soigralka Larisa Ocvirk, priznanje za najkoristnejšo posameznico celotne sezone pa je pristalo v rokah kapetanke Triglava Žive Zdolšek.


Četudi je bil tretji obračun najtesnejši v finalnem nizu, so na njem Celjanke vseeno prikazale suvereno predstavo. Tudi tokrat so se v ospredje prebile že v uvodni četrtini, največji korak k uspehu pa nato napravile v drugem delu. Po obojestranski osebni napaki Maje Jakobčič in Ivane Dojkić je slednja zaradi ugovarjanja prejela še tehnično napako, ki je le še dodatno vzpodbudila njeno ekipo. Po odhodu mlade Hrvatice na klop so njene soigralke napravile delni niz 12:0, povedle s 33:17 in v nadaljevanju niti igre trdno držale v svojih rokah. Triglavanke so se z agresivno obrambo in z odličnim skokom v napadu slabih osem minut pred koncem uspele približati na 51:59, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči.

Pri Celjankah je tekmo s 17 točkami zaključila Annamarija Prezelj, 12 jih je ob 10 skokih dodala kapetanka Tina Jakovina. Za Triglav je 17 točk in 10 skokov prispevala Maja Jakobčič.

3. tekma, ponedeljek, 9. maja, ob 18.00:

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 79:59 (18:12, 23:15, 17:18, 21:14) [3:0*]
Prezelj 17, Jakovina 12 (10 skokov); Jakobčič 17 (10 skokov), Jevtović (5 skokov) in Paligorić po 10.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Niti v sanjah si nisem predstavljal, da se bo finalni niz razpletel na takšen način. To je dokaz, da so dekleta dorasla takšnim situacijam ter sprejela psihološki pritisk. Vsi smo napovedovali, da je možnih tudi pet tekem. V finalu smo nato res dominirali, za kar si dekleta zaslužijo res ogromne čestitke. Čestital bi rad tudi svojim pomočnikom ter upravi kluba, ki se bori, da lahko iz sezone v sezono dokazujemo, da znamo ustvarjati dobre košarkarice in jim nuditi dovolj priložnosti. Upam, da s tem raste tudi celotna slovenska ženska košarka.”

Gašper Sluga, trener Triglava:
“Čestitke Athlete Celju za osvojeni naslov. Za našo ekipo je dobra sezona. Dobro smo igrali v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju in v mednarodni ligi. Konec koncev smo bili edini slovenski klub v Ligi za prvaka v Jadranski ligi in tudi tam drago prodajali svojo kožo. V finalnem nizu smo si želeli več, a na prvi in drugi tekmi nismo bili pravi. Morda so temu botrovali zahtevni boji v polfinalu, na katerih smo se iztrošili. Znova nastopiti v finalu je spoštovanja vreden dosežek. Ne glede na to, da smo na zadnjih tekmah sezone puščali slabši vtis, si naše igralke zaslužijo čestitke za prikazano v sezoni.”

Ivana Dojkić (Athlete Celje), najkoristnejša košarkarica finala:
“Naša ekipa ni pričakovala, da bo finale zaključila po treh tekmah in s takšnimi rezultati. Resnično smo pokazale največ, kar lahko in to je bila resnično drugačna igra, kot smo jo s soigralkami kazale do finala. Resnično sem vesela, da je v slačilnici vladalo resnično odlično vzdušje ter da smo se držale vseh napotkov, ki nam jih je dal trener Grgić. Čestitke soigralkam iz dna srca, lepo smo zaključile sezono.”

Živa Zdolšek (Triglav), najkoristnejša košarkarica sezone:
“Finalni niz se ni začel, niti končal po naših željah. Pred odločilnimi tekmami sezone smo bile s soigralkami zelo motivirane. Pričakovale smo izenačene tekme, a že na prvem obračunu nismo pokazale pravega obraza. Premalo smo bile borbene, kar so Celjanke izkoristile in dobro zadevale. Podobno je bilo tudi na drugem srečanju, medtem ko je bila zadnja tekma za gledalce verjetno bolj zanimiva. Na trenutke smo se tekmicam uspele približati, za kaj več pa nam je zmanjkalo moči.”

Vir: KZS/Aljaž Močnik

GALERIJA SLIK /FOTO: Gojko Kusić