Članice
Share

VISOKA DOMAČA ZMAGA


Košarkarice Cinkarne Celje so dosegle 26. zmago v sezoni, 132 doseženih točk pa je drugi najboljši dosežek v zadnjih desetih sezonah 1. SKL za ženske. Dvanajsti poraz Ilirije ne bo vplival na položaj na lestvici, saj je že nekaj časa jasno, da bodo Ljubljančanke redni del sezone zaključile na tretjem mestu in se bodo v polfinalu srečale s Triglavom.


1. SKL za ženske, 12. kolo 2. dela:

Sobota, 21. april:
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 132:51 (36:12, 27:13, 37:9, 22:17)

Friškovec 32 (5 asistenc, 8 prid. žog), Chidom 24 (14 skokov, 5 asistenc), Stefanoski 18 (6 skokov, 5 prid. žog); Mičunović 15 (5 skokov), Stergar 11 (5 skokov), Vrečer 7.

STATISTIKA

Že v uvodnih minutah je postalo jasno, da so Celjanke izjemno razpoložene in želijo nadaljevati niz neporaženosti. 36 doseženih točk v prvi četrtini in še točka več v drugi so aktualnim prvakinjam prinesle prednost kar 48 točk.

Varovanke Damirja Grgića so tudi v drugem polčasu nadaljevali z izjemno igro v napadu. Zadele so 60% vseh metov, izjemno natančna je bila najboljša strelka tekme Zala Friškovec, ki je dosegla 32 točk in zgrešila zgolj dva meta. V zadnji četrtini je bilo srečanje nekoliko bolj izenačeno, kljub temu pa so Štajerke zmagale z najvišjo prednostjo na tekmi (+81).

Poleg Friškovčeve je bila izjemno razpoložena tudi Američanka Oderah Chidom. Obe sta tekmo zaključili z valorizacijo 43 in izenačili najboljši dosežek sezone z Rebeko Abramovič. Pri gostjah, ki so nastopile brez Nine Gabrovšek, je bila najučinkovitejša kapetanka Ela Mičunović, ki je tekmo zaključila s 15 točkami.

Ilirija bo zadnje srečanje rednega dela odigrala v sredo, 25. aprila, ko bo gostovala v Kranju. Celjanke v sredo gostujejo pri zadnjeuvrščenih Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Dobro odigrana tekma. Mojim igralkam čestitam za zmago, Iliriji pa za korektno igro.

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Čestitke Celju za zmago.”


Povz. po KZS

Naslovna slika: Gojko Kusić (arhiv)