Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so na  29. zaključnem turnirju pokala Slovenije v Domžalah še štirinajstič v zgodovini kluba osvojile pokalno lovoriko. V polfinalnem obračunu so z 97 proti 66 premagale Triglav iz Kranja, v finalnem obračunu pa so bile z 80 proti 51 boljše še od domžalske Ledite. S štirinajsto pokalno lovoriko se je Cinkarna Celje še bolj utrdila na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, pred ljubljansko Ježico pa ima zdaj v pokalnem tekmovanju 3 lovorike prednosti (14 Cinkarna Celje, 11 Ježica, 2 Triglav, 1 Hit Kranjska Gora, 1 Maribor). Za našega trenerja Damirja Grgića je bila to že osma pokalna lovorika na klopi Cinkarne Celje.« ‘Čestitam ekipi, strokovnemu štabu, ki vsa ta leta dela zelo dobro, ter vsem v klubu za zmago in osvojeni naslov. Vsekakor pa čestitam tudi ekipi Ledite, ki je danes odigrala energetsko zelo dobro tekmo in popestrila finale. Kot sem dejal v napovedi pred turnirjem, v pokalnem finalu se lahko dogajajo presenečenja, a mi ga danes nismo dovolili in zasluženo zmagali, » je po zmagi v finalu dejal naš trener Damir Grgić.

Za najkoristnejšo igralko zaključnega pokalnega turnirja je bila izbrana slovenska reprezentantka v vrstah Cinkarne Celje Aleksandra Krošelj To priznanje mi veliko pomeni in sem nanj ponosna. Težko si predstavljate koliko truda in odrekanj je bilo potrebnega samo v teh štirih letih v Celju, kaj šele v celotni karieri, da se prišla do tega. Sicer pa, če analiziramo zgodovino naših pokalnih nastopov se zdi, da imamo na vsaki dve leti malo več težav v pokalnem tekmovanju. V polfinalu smo odigrale zbrano in tako kot smo si želele,v finalu pa je bilo preveč nezbranosti, preveč individualnih akcij v prvem polčasu, ampak na koncu smo strnile naše vrste in kar je najpomembnejše v Celje prinesle še eno lovoriko,« je po finalu razmišljala Krošljeva.

Uspešen konec tedna je dopolnila naša ekipa mlajših pionirk, ki je  v mini pokalu, v tekmi za 3. mesto, visoko premagala Vipavo (66:28) in osvojila bronasta odličja. Kapetanka naše ekipe Maja Uranker je bila izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja. »”Najprej iskrene čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Ta turnir je dokaz dobrega dela naše ekipe skozi celotno sezono. Igralke si za prikazano in osvojeno tretje mesto zaslužijo vse čestitke. Naj bi ta medalja spodbuda za njihovo nadaljnje delo,’ je po uspešnem nastopu v Hali Komunalnega centra razmišljala trenerka naše ekipe Danica Talajić.

ŽKK Cinkarna Celje ima po pokalnem zaključnem turnirju v Domžalah na svojem kontu 31 članskih lovorik (15 naslovov državnih prvakinj, 14 naslovov v pokalu Slovenije in 2 naslova v mednarodni WABA ligi).