Članice
Share
Dobili smo še druge udeleženke finala državnega prvenstva za žensko. Košarkarice Athlete Celja so se z dvema zmagama nad Konjicami pridružile Triglavu, s katerim se bodo pomerile za naslov državnih prvakinj. Za celjsko zasedbo bo to 18. zaporedni in skupno 20. nastop v finalu državnega prvenstva.

1. SKL ZA ŽENSKE – POLFINALE

Torek, 18. april:
KONJICE : ATHLETE CELJE 53:69 (16:25, 5:24, 12:8, 20:12) [0:2]
Klančnik 19 (10 skokov, 8 prid. žog), Božičevič 11, Podgrajšek 8; Marić 17 (6 skokov), Prezelj 15, Evans 11.

STATISTIKA

Konjičanke so na drugem polfinalnem srečanju mnogo dražje prodale svojo kožo. V prvem polčasu so prevladovale Celjanke, ki so na odmor odšle s prednostjo 28 točk. V drugem delu je trener celjske zasedbe priložnost za igro ponudil mlajšim košarkaricam, katerim so Konjičanke povzročale nemalo preglavic. Dobrih sedem minut tretje četrtine so Celjanke neuspešno napadale konjiški koš. Kljub temu, da jim je nato uspelo nekaj napadov uspešno zaključiti, so tretjo četrtino dobile domače košarkarice. V podobnem slogu so varovanke Stojana Finka nadaljevale tudi v zadnji četrtini. Tudi slednjo so dobile, vseeno pa so zanesljivo zmago zabeležile košarkarice Athlete Celja. Slednje so se z drugim uspehom v polfinalni seriji uvrstile v veliki finale, kjer jih čaka kranjski Triglav. Prvo finala bo na sporedu v soboto 22. aprila v Celju ob 18. uri.

Pri Konjičankah se je med strelke vpisalo devet košarkaric, znova pa je bila najučinkovitejša Katja Klančnik, ki je sezono zaključila z dvojnim dvojčkom (19 točk in 10 skokov). Pri Celjankah je Andrea Marić dosegla 17 točk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
“Tekmo smo odigrali po najboljših močeh, kolikor smo jih še premogli. Čestitke Celju za zasluženo zmago in uvrstitev v finale. Ponovno bi rad čestital svojim dekletom za odlično sezono in zgodovinski uspeh.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke moji ekipi za uvrstitev v finale in ekipi Konjic pa za dobro igro.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrale so na dve zmagi.

Vir: J. Lenart (KZS)