Članice
Share

VISOKA DOMAČA ZMAGA ZA 90 TOČK


Sreda, 28. marec, ob 17. uri:

CINKARNA CELJE : DOMŽALE 116:26 (26:7, 29:5, 34:12, 27:2)
Friškovec 34, Krošelj 30 (7 podaj), Marić 18 (11 skokov); Hribar in Grintal po 5, Tajher 4.

STATISTIKA

Na tekmi med Cinkarno Celje in Domžalami so aktualne državne prvakinje pričakovano prišle do nove visoke zmage, skupno že 20. v tej sezoni državnega prvenstva. Na drugi strani so oslabljene Domžalčanke tudi po 20. obračunu še vedno brez uspeha.

V Celju so bili vsi dvomi o zmagovalcu razrešeni že v prvi četrtini. Domžalčanke so še vodile s 5:3, nato pa so podprvakinje WABA lige stopile na plin in si že v prvih desetih minutah priigrale prednost 19 točk. Podobno zgodbo so gledalci spremljali tudi v ostalih četrtinah, še najboljše so varovanke Vlada Velikonje odigrale v tretji četrtini, ko so dosegle 12 točk. Prednost Celja je iz minute v minuto naraščala, razigrane Celjanke pa so že slabih sedem minut do izteka igralnega časa dosegle 100 točk. Končni rezultat je znašal 116:26 v korist čete Damirja Grgića, kar je bila tudi najvišja prednost na srečanju.

Zala Friškovec je bila s 34 točkami prva strelka obračuna v Celju, Aleksandra Krošelj je prispevala 30 točk, od tega kar osem trojk, Andrea Marić je dosegla dvojni dvojček. Pri Domžalah sta po pet točk dosegli Maja Grintal in Blažka Hribar.

V naslednjem kolu se bodo Domžale pomerile z Ježico, Celjanke pa se bodo na derbiju sedmega kola v soboto srečale z ekipo Triglava.


Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Zaslužena visoka zmaga. Čestitke mojim igralkam, prav tako tudi vse dobro želim ekipi Domžal do konca sezone.

Vlado Velikonja, trener Domžal:
Rutinirana zmaga Celja. Naša dekleta so hotela pokazati, da se lahko vsaj malo kosajo z vrhunsko ekip. In dobrih pet minut je bila njihova reakcija prava, potem pa nas je preprosto zmanjkovalo. Je pa to za naše kadetinje, ki so igrale, vseeno dobra šola.


Foto: Gojko Kusić (Celje, 28.3.2018)