Članice
Share

Članice ŽKK Athlete so odigrale zadnjo tekmo drugega dela sezone domačega prvenstva. V domači dvorani so s kar 83:50 premagale kranjski Triglav, ko so vodile tudi že za 38 točk, ob tem pa imele še dva napada, da povišajo na plus 40.

Statistika tekme Athlete – Triglav

Celjanke so Kranjčankam vrnile z obrestmi, za poraz v polfinalu pokalnega  tekmovanja. Trener Damir Grgič je priložnost za igranje ponudil tudi najmlajšim. Marica Gajić je vpisala 16 točk in 17 skokov, Rebeka Abramovič in Eva Lisec pa po 15 točk. To je izvrstna popotnica pred polfinalom končnice državnega prvenstva, v kateri se bodo merile prve štiri ekipe, zatem sledi še veliki finale. Polfinalna para sta Athlete – Domžale in Triglav Grosuplje. Ekipe bodo igrale na dve zmagi. Prvi polfinalni tekmi sta na sporedu v torek.

Trener Athletea Damir Grgič je po zmagi nad Triglavom dejal: “Moje igralke so tekmo vzele tako, kot smo si želeli. Dekleta so se maksimalno borila skozi celotno tekmo in na koncu zasluženo visoko slavile zmago. Z igro ne morem biti povsem zadovoljen, saj se še naprej pojavljajo trenutki, ko naša zbranost predvsem v obrambi pade. Na tem bo potrebno delati do začetka polfinala končnice. Nadejam se, da bomo našo pripravljenost še dodatno dvignili in se v zaključni boj podali maksimalno pripravljeni. Čestitke Triglavu za korektno igro.”