Članice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje gostijo prvakinje BIH

 

V CELJU GOSTUJEJO BOSANSKE PRVAKINJE

 

Košarkarice Cinkarne Celje se bodo v 13. krogu WABA lige, v sredo 15. januarja ob 18.00 uri, v dvorani Gimnazije Celje – Center pomerile z ekipo RMU Banovići. Celjanke so v letošnji sezoni prvakinje BIH, ki v državnem prvenstvu BIH v tej sezoni še niso izgubile, v prvem delu premagale v Banovićih (93:83), tudi v lanski sezoni pa so dobile oba medsebojna obračuna. Ekipo Banovićev vodi selektor reprezentance BIH do 18 let Slaviša Ožegović, v njej pa igrajo tudi aktualne članske reprezentantke BIH Irena Vrančić, Jovana Marković in Nikolina Delić. Celjanke so z 10 zmagami in 2 porazoma skupaj z Montano na vrhu prvenstvene lestvice, Banovići pa so s štirimi zmagami in osmimi porazi na trenutnem šestem mestu.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Pričakujem zelo zahtevno tekmo na kateri bomo morali biti zelo zbrani od prve do zadnje minute. Ekipa Banovićev ima v svojih vrstah nekaj zelo dobrih in izkušenih posameznic, ki jih bomo morali zaustaviti, če želimo zabeležiti novo zmago.«

 

Tekmo iz dvorane Gimnazije Celje – Center si bo mogoče v neposrednem spletnem prenosu ogledati na Youtube kanalu WABA lige.