Članice
Share

V vnaprej delegirani tekmi 16. kola, ki bo sicer v celoti odigrano šele v februarju, bodo košarkarice Athlete Celje jutri gostile Domžale.

1. SKL ZA ŽENSKE, 16. KOLO

Sobota, 26. november, ob 17.00:
ATHLETE CELJE : DOMŽALE 

V dvorani Gimnazije Celje – Center bodo po končanih reprezentančnih aktivnostih aktualne državne prvakinje ob 17. uri skušale priti do sedme zmage v tej sezoni, na drugi strani pa Domžalčanke še naprej lovijo prvi par točk. Po vrnitvi iz Latvije je včeraj zvečer celjski trening že vodil Damir Grgić, ki je v minulih dneh slovensko žensko košarkarsko reprezentanco popeljal do zgodovinske uvrstitve na evropsko prvenstvo za ženske.

V celjskih vrstah je v tej sezoni najnevarnejša košarkarica Američanka Shante Marie Evans, ki na tekmo v povprečju dosega 16 točk in 6,8 skokov. Na drugi strani je statistično najuspešnejša mlada Lorena Malnar, ki sicer kot posojena igralka Athlete Celje v tej sezoni nastopa v Domžalah. 18-letna Hrvatica v povprečju dosega 15,2 točke in 12,3 skoka.

Izjavi trenerjev pred tekmo: 

Damir Grgić, Athlete Celje: “Po reprezentančnem premoru nadaljujemo z ligaškim tekmovanjem. V tem trenutku natančno še ne moremo oceniti stanja, v katerem se nahajamo, seveda pa bomo naredili vse, da bi jutri prikazali najboljšo možno predstavo. Ekipo Domžal zelo spoštujemo, se pa zavedamo vloge favorita, tako da je edini cilj na tej tekmi zmaga.”

Vlado Velikonja, Domžale: “Pred nami je dvoboj ekip z različnimi cilji. Bi pa čestital selektorju za dosežke v članski reprezentanci.”

Vir: Alen Obrez/KZS