Novice
Share

Aleksandra Krošelj je ena obetavnejših mladih košarkaric v Sloveniji. Rojena je leta 1999 in prihaja iz naselja Blanca v Občini Sevnica. Njen prvi košarkarski trener in hkrati športni pedagog je bil Franci Kranjec na Osnovni šoli Blanca. Na evropskem košarkarskem prvenstvu za dekleta do 20 let, v mesecu juliju 2017 na Češkem, je slovenski reprezentanci uspelo osvojiti drugo mesto. Za osvojitev srebra ima velike zasluge tudi Aleksandra. 

Franci Kranjec, prvi trener Aleksandre Krošelj na OŠ Blanca

Ob njenih zadnjih športnih dosežkih, v sklopu evropskega prvenstva, jo je župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk povabil na sprejem in ji podaril manjše darilo za njene uspehe ter jo spodbudil k nadaljnjemu športnemu udejstvovanju. Sprejema se je udeležil tudi njen reprezentančni in klubski trener Damir Grgič.

Župan Občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk

Damir Grgić in Aleksandra Krošelj na sprejemu v Športnem domu Sevnica

 

Alaksandra je županu podarila košarkarski dres, ki bo mesto našel v prostoru, kjer skrbno hranijo drese vrhunskih športnikov iz njihove občine.

 

Aleksandra Krošelj: “S trenerjem Damirjem Grgićem sva dobila povabilo župana občine Sevnica g. Srečka Ocvirka na sprejem. Župan in njegovi sodelavci so nama čestitali za osvojeno srebrno medaljo iz evropskega prvenstva na Portugalskem. Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalila za celoten sprejem in program ter seveda super vzdušje. Lepo je videti, da te spremljajo tudi v domačem okolju, obenem pa sem ponosna, da se je moj dres pridružil ostalim uspešnim športnikom v sevniški občini.”

 

Aleksandri še enkrat čestitamo za vse dosedanje dosežke in ji želimo uspešno športno kariero še naprej!

 

Foto: Občina Sevnica

Tekst: Matjaž Kramberger