Članice
Share

Aleksandra Krošelj (1999, 170 cm, organizatorka igre) je nova članica ŽKK Athlete Celje, s katerim je podpisala petletno pogodbo.

Krošljeva je vso dosedanjo kariero odigrala za Krko iz Novega mesta, s katero se je v lanski sezoni veselila 2. mesta v mladinskem državnem prvenstvu (najboljša strelka zaključnega turnirja). S člansko ekipo Krke je v lanski sezoni nastopala v 2. SKL, v kateri je bila s povprečjem 22,4 točke na tekmo prva strelka lige.

Aleksandra je v svoji karieri s slovensko kadetsko reprezentanco nastopila že na treh kadetskih evropskih prvenstvih B divizije (2013, 2014, 2015), lani pa je bila članica slovenske mladinske reprezentance, ki je na Evropskem prvenstvu A divizije v Sloveniji osvojila odlično 5. mesto.

Aleksandra Krošelj, organizatorka igre ŽKK Athlete Celje: »S prihodom v Celje želim na svoji športni poti narediti korak naprej. Veselim se igranja za enega najboljših slovenskih klubov, ki ima dolgo in bogato tradicijo ter visoke ambicije tudi za prihodnja leta. Celje v tem trenutku nudi najboljše pogoje za razvoj mladih in perspektivnih igralk. Verjamem, da bom z močnejšimi treningi in tekmami napredovala ter čim bolje izkoristila ponujeno priložnost. Izjemno se veselim sodelovanja z ŽKK Athlete Celje.«

Damir Grgić, trener ŽKK Athlete Celje:«Aleksandra Krošelj sodi med najbolj obetavne igralke letnika 99 ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše. Vesel sem, da je za nadaljevanje svoje košarkarske poti izbrala naš klub. Je ambiciozna, vztrajna in pripravljena trdo garati, kar so lastnosti, ki so zelo pomembne za uspeh vsakega mladega športnika. Vsekakor ji bomo tako kot vsem našim ostalim mladim igralkam skušali ponuditi čim boljše pogoje za njen nadaljnji košarkarski in osebnosti razvoj. Prepričan sem, da lahko s trdim delom v prihodnjih letih doseže še marsikaj tako na klubski kot tudi na reprezentančni ravni.«

ŽKK Athlete Celje
Matjaž Kramberger, odnosi z javnostjo