Članice
Share

NOVA OKREPITEV V CELJU


Po odhodu Američanke Oderah Chidom je ŽKK Cinkarna Celje zamenjavo zanjo, za sezono 2018/2019, našel v njeni rojakinji Chatrice White (1996, 191 cm).

 

Chatrice White je prvi dve sezoni v ameriški študentski ligi odigrala za univerzo Illinois, zadnji dve pa na zelo ugledni univerzi Florida State (v zadnjem letu rangirana kot 11. Univerza 1. divizije NCAA lige), kjer je bila med drugim v preteklosti soigralka tudi dveh odličnih španskih košarkaric Leticie Romero in Marie Conde. V sezoni 2016/2017 se je s Florido State prebila vse do četrtfinala NCAA lige, v zadnji sezoni pa je izpadla v polfinalu konference ACC (Atlantic Coast Conference).

Chatrice White se lahko pohvali tudi z naslovom svetovne prvakinje do 19 let, saj je z reprezentanco ZDA leta 2015 zmagala na svetovnem prvenstvu do 19 let v Rusiji, kjer so Američanke v finalu premagale odlično rusko generacijo z Marijo Vadejevo in Raiso Musino na čelu.

V letošnji sezoni je Whitova dobila povabilo WNBA ekipe Phoenix, s katero je trenirala v obdobju pred začetkom uradne sezone in zanjo odigrala tudi nekaj prijateljskih tekem.


IZJAVI

Chatrice White, ŽKK Cinkarna Celje:« Izjemno sem vesela, da sem dobila priložnost svojo kariero nadaljevati v Celju. S tem klubom bom imela priložnost igrati v dveh močnih mednarodnih tekmovanjih ter trenirati in igrati z nekaterimi izmed najboljših mladih igralk v Evropi. V Celju želim igralsko še napredovati, spoznati nove prijatelje in občudovati lepote držav, v katerih doslej še nisem bila.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Prepričan sem, da nam bo Chatrice s svojimi telesnimi predispozicijami in s svojim košarkarskim znanjem prinesla potrebno čvrstino in stabilnost pod obročem. Lahko smo ponosni, da je igralka, ki prihaja iz tako ugledne univerze ter je z ameriško reprezentanco do 19 let osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, za svoj prvi evropski klub izbrala ravno Celje. Po vseh podatkih, ki smo jih pridobili gre tudi za odlično in korektno osebo, tako, da sem prepričan, da se bo v našo ekipo zelo dobro in hitro vključila.«