Članice
Share

Namesto Ive Slonjšak Rangie Bessard


Po odhodu Ive Slonjšak v turškega evroligaša Cukurovo je ŽKK Cinkarna Celje zamenjavo zanjo našel v 22 letni Američanki Rangie Bessard (186 cm). Bessardova je svojo študentsko kariero v prvi diviziji NCAA lige začela na univerzi Minesota, kjer je bila njena soigralka tudi slovita Švedinja Amanda Zahui, zaključila pa na univerzi Wichita State, kjer je v zadnji sezoni v povprečju dosegala 19,7 točk in 7,5 skokov na srečanje. V konferenci MVC je bila v zadnjih treh letih vselej uvrščena v prvo ali drugo peterko te konference.

Rangie Bessard, ŽKK Cinkarna Celje:« Moja odločitev, da podpišem za ŽKK Cinkarna Celje ni bila težka, saj gre za ekipo z zmagovalno miselnostjo, ki jo vodi odličen trenerki štab, v njej pa igrajo zelo talentirana in kakovostna dekleta. Odločitev za prihod v Celje je bila še toliko lažja, saj je v ekipi tudi Chatrice White, s katero sva igrali v istem tekmovanju v študentski NCAA ligi. V novi sredini želim prispevati svoj delež, da bo ekipa uspešna ter da bo dosegla pričakovane rezultate. Rada bi se zahvalila klubu, da mi je ponudil priložnost v moji prvi profesionalni sezoni. S tem bom začela izpolnjevati svoje sanje, da postanem uspešna profesionalna košarkarica.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: »Po odhodu Ive Slonjšak smo morali hitro odreagirati in se odločiti za primerno zamenjavo. Odločili smo se za Rangie Bessard, ki je fizično izjemno močna košarkarica, za seboj ima odlično kariero v NCAA ligi, dobili pa smo tudi izjemno pozitivne podatke o njenem karakterju in delovnih navadah. Upam, da se bo čim prej privadila na evropsko košarko in, da nam bo v zelo zahtevni sezoni, v kateri bomo igrali na štirih frontah, v veliko pomoč.«