Članice
Share

Jutri  se nadaljuje državno prvenstvo za ženske. Aktualne državne prvakinje iz Celja gostijo Grosupeljčanke, kranjski Triglav pa Janino. V štajerskem derbiju se bosta pomerili ekipi Maribora in Konjic, ljubljanska Ilirija pa pričakuje Domžale.

1. SKL za ženske, 12. kolo:

Sobota, 14. januar, ob 17.00, Gimnazija Celje – Center:
ATHLETE CELJE : GROSUPLJE

Celjanke po visoki zmagi v prejšnjem kolu proti slatniški Janini (107:39) gostijo ekipo Grosupljega. Slednja je bila v enajstem kolu prosta, v dosedanjem delu sezone pa je zbrala dve zmagi in sedem porazov. Aktualne državne prvakinje so zmagale na desetih zaporednih srečanjih in s tem izkupičkom nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice.

Najboljša strelka Štajerk je Shante Marie Evans (18,4), ki je bila poleg soigralke Althee Gwashavanhu izbrana za najkoristnejšo košarkarico preteklega kola. Prva strelka dolenjske ekipe je Tinkara Zoran (12,3 točke na tekmo).

Prvo srečanje teh dveh ekip so zanesljivo dobile Celjanke, ki so v Grosupljem slavile s 100:56. Srečanje med ekipama, ki jih vodita selektor slovenske ženske reprezentance in njegov pomočnik, se bo začela ob 17. uri.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Kljub temu, da imamo še vedno velike probleme s sestave ekipe, se zavedamo vloge favorita. Tekmo bomo izkoristili za pripravo na nadaljevanja sezone v ligi WABA.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Celjanke so nesporni favorit srečanja. Naša želja je, da igralke domov pripeljemo žive in zdrave. Za nas so bolj pomembne ostale tekme kot ta proti Celju.”

Vir: KZS, J. Lenart