Članice
Share
Košarkarice Athlete Celja so prve finalistke državnega prvenstva za košarkarice!!!
V polfinalu so v zmagah z 2:0 premagale ŽKD Maribor. Na prvi tekmi v Celju so visoko, kar za 68 točk (109:41) premagale Mariborčanke, a so tokrat na gostovanju v Dvorani Tabor imele nekoliko več težav z borbenimi nasprotnicami. Celjanke so tudi tokrat niti igre držale v svojih rokah, a so jim domačinke vseskozi dihale za ovratnik. Prvo občutnejšo prednost so si zagotovile sredi 23. minute, ko je Tina Trebec zadela za 40:30, zmago pa so potrdile šele v zadnjih minutah, saj so se do tedaj mariborske tekmice vseskozi držale zaostanka med sedmimi in desetimi točkami. Na koncu zasluženih 83:66 za Athlete!

V ekipi Athlete Celje je bila  z 21 točkami najuspešnejša slovenska reprezentantka Tina Trebec, 19 pa jih je dodala Iva Slonjšak. Pri Mariborčankah je  21 točk dosegla Sara Vujačić.

Za celjsko zasedbo bo to 17. zaporedni in skupno 19. nastop v finalu državnega prvenstva. V minuli sezoni je osvojila 11. naslov državnih prvakinj, s čimer je prehitela Ježico (10 naslovov) in postala najtrofejnejša slovenska ženska ekipa.

Na tekmice v finalu 25. sezone bodo morale Celjanke počakati do torka. Tedaj bo kranjska dvorana na Planini gostila tretjo, odločilno tekmo polfinalnega niza med Triglavom in Grosupljem. Slednje je prvo tekmo na Gorenjskem dobilo s 57:39, Kranjčanke pa so jim v petek vrnile udarec in po zmagi s 70:52 izid v zmagah poravnale na 1:1.

Finalni niz, v katerem bosta ekipi igrali na tri zmage, se začenja v torek, 3. maja. Že sedaj je znano, da bo prvo tekmo gostilo Celje.

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE, 2. TEKMA:

Sobota, 23. aprila, ob 16.30, Dvorana Tabor Maribor:

ŽKD MARIBOR : ŽKK ATHLETE CELJE 66:83 (12:15, 16:19, 17:23, 21:26) [0:2*]
Vujačić 21 (6 skokov, 5 podaj), Stergar 16 (8 skokov); Trebec 21, Slonjšak 19 (5 podaj).

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sergej Ravnikar, trener Maribora:
“S prikazanim na drugi tekmi polfinala sem lahko bistveno bolj zadovoljen kot s tistim iz tekme v Celju, čeprav smo tudi tokrat po nepotrebnem izgubili kar nekaj žog. Je pa tudi res, da so Celjanke tokrat igrale nekoliko manj agresivno. Sezona se za našo ekipo končuje. V razmerah in stanju, v kakršnih delujemo, smo z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe v obeh domačih tekmovanjih izpolnili zastavljen cilj pred sezono. Izkazalo se je nekaj naših mlajših košarkaric, pestile so nas tudi poškodbe. Upam, da bomo naslednje leto vse skupaj lahko planirali bolje in morda dosegli še kaj več.

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Čestitke našim dekletom za uvrstitev v finale, Mariborčankam pa za prikazano na tej tekmi. Mi sedaj vse moči usmerjamo v veliki finale, kjer zavedamo, da ne bo niti ene lahke tekme.”

logo athlete uporabi