Članice, Novice
Share

Košarkarice Celja so na zaključnem turnirju jadranske lige WABA v Celju osvojile tretje mesto. V današnjem malem finalu so s 83:70 premagale Crveno zvezdo. V velikem finalu je bolgarski Beroe premagal Budućnost s 65:64.

Po prvi četrtini je Celjanke in Beograjčanke ločila le ena točko, nekaj več prednosti so si gostiteljice zaključnega turnirja priigrale v drugi četrtini, ob polčasu z 49:43, dokončno pa so odpor Srbkinj zlomile v zadnjih desetih minutah. Zadnjo četrtino so namreč dobile s 17:8. Pri Celjankah sta se s po 19 točkami izkazali Zala Friškovec in Larisa Ocvirk, slednja je v statistiko vpisala še 10 skokov in pet asistenc. Osemnajst točk in 10 skokov je prispevala še Chatrice White. Na drugi strani je bila s 25 točkami nezaustavljiva Snežana Bogičević.

Celjske košarkarice in strokovni štab z medaljami za tretje mesto, skupaj z Majo Dornik, predstavnico podjetja Fanuc Adria d.o.o. Omenjeno podjetje je zasedbi Cinkarne Celje podelilo čudovite praktične nagrade.


FANUC se ponaša s skoraj 60-letnimi izkušnjami v razvoju naprav za numerično krmiljenje, več kot 22,5 milijoni izdelkov po vsem svetu in več kot 6000 zaposlenimi, ter je tako eden vodilnih globalnih proizvajalecev na področju industrijske avtomatizacije. Naj gre za industrijske robote, sisteme CNC, žično erozijo, stroje za injekcijsko brizganje ali vertikalne obdelovalne centre, nič nam ni ljubo bolj kot avtomatizacija. Več na: https://www.fanuc.eu/si/sl


V velikem finalu so se prve končne zmage veselile Bolgarke. Prva četrtina se je končala s 17:17, v drugi pa je Beroe naredil delni rezultat 21:11. A so zatem košarkarice Budućnosti nadoknadile zaostanek. V napeti končnici so 53 sekund pred koncem vodile s 60:59, se nato spet znašle v zaostanku, ob izteku igralnega časa pa je imela Nikolina Babić na voljo tri proste mete – dva je zadela, tretjega, ki bi Črnogorkam prinesel podaljšek, pa zgrešila. Prav Babićeva je bila prva strelka tekme, dosegla je 23 točk. Pri Beroeju jih je 14 dala Breanna Lewis, 12 pa Ana Poček.