Novice
Share

REDNA LETNA SKUPŠČINA KLUBA


 

Celje, 16.5.2018

BORUTU KOPU NOV MANDAT PREDSEDNIKA


Celje – Člani skupščine ŽKK Cinkarna Celje so na skupščini kluba dosedanjemu predsedniku Borutu Kopu, ki je vodenje kluba prevzel leta 2016, pred tem pa je v Izvršnem odboru kluba deloval kot podpredsednik, podelili nov predsedniški mandat za obdobje 2018 – 2020. » Članom klubom se zahvaljujem za podporo in zaupanje. Z veseljem lahko ugotovim, da je klub v zadnjem obdobju na vseh področjih storil korak naprej. Gledano rezultatsko smo bili lani in letos s članicami in mlajšimi selekcijami zelo uspešni, igralkam in trenerjem smo uspeli zagotoviti še optimalnejše pogoje za delo, eno od prelomnic v delovanju kluba pa pomeni zagotovo tudi lanski prihod podjetja Cinkarna Celje kot generalnega pokrovitelja kluba. Želel bi se zahvaliti vsem igralkam, trenerjem, sodelavcem v vodstvu kluba, navijačem, predstavnikom medijev  ter predvsem vsem našim pokroviteljem, na čelu z generalnim pokroviteljem Cinkarno Celje, za njihov doprinos, posluh in pomoč pri delovanju kluba,« je po vnovični izvolitvi na mesto predsednika kluba dejal Borut Kop.

Borut Kop, predsednik kluba

V 12 članski Izvršni odbor kluba so bili za nov mandat 2018 – 2020 izvoljeni: Borut Kop, Peter Drobež, Urban Majcen, Damjan Hempt, Uroš Kranjc, Matevž Jug, Luka Turk, Gregor Deleja, Marko Kramer, Janko Parfant, Anja Kampuš in Jure Cekuta ml.  Peter Drobež in Urban Majcen bosta tudi v novem mandatu opravljala dolžnosti podpredsednikov kluba, Uroš Kranjc pa ostaja športni direktor kluba.

Skupščina kluba je potrdila vsa poročila za leto 2017 ter sprejela plan dela in finančni načrt kluba za leto 2018 oziroma sezono 2018/2019. » Tudi v naslednjem obdobju so naši načrti povezani z množičnostjo v lastni Šoli košarke ter z nadaljevanjem razvoja najbolj talentiranih igralk iz ožje regije, Slovenije in tujine. Ostati želimo vodilni ženski košarkarski center na področju rajnke Jugoslavije ter se  po več kot desetletju vrniti tudi v evropska tekmovanja. Ob podpori generalnega pokrovitelja in lokalne skupnosti nameravamo  v prihodnji sezoni sočasno ob državnem prvenstvu in WABA ligi igrati tudi v Fibinem evropskem pokalu. Na ta način želimo igralkam naše članske ekipe zagotoviti še več težkih mednarodnih tekem, kar jim bo zagotovo koristilo pri njihovem košarkarskem razvoju, našim mladim igralkam iz kadetskih in mladinskih vrst pa posledično še več priložnosti ponuditi v domačem državnem prvenstvu,« je načrte za prihodnost razkril predsednik kluba Borut Kop.

ŽKK Cinkarna Celje bo v sezoni 2018/2019 slavil 25 letnico kluba (odcepitev od moškega kluba se je zgodila 23. junija 1994), ponosni pa smo tudi na dejstvo, da je v letu 2017 minilo že 70 let od začetkov ženske košarke v knežjem mestu.

Foto: Gojko Kusić (Celje, 16.5.2018)