Članice
Share

ŠE DRUGA STOTICA CINKARNARK


Košarkarice Cinkarne Celje so prišle še do druge visoke zmage v tej sezoni državnega prvenstva. V sredo so s 56 točkami naskoka ugnale Maribor, tokrat pa so bile boljše od Grosupeljčank. Srečanje se je zaključilo z izidom 100:43.

 


Sobota, 29. september:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 100:43 (34:14, 21:10, 20:5, 25:14)
Debeljak 17, Krošelj 16, Friškovec 12 (5 skokov, 5 asistenc, 5 prid. žog); Goršič 11 (6 skokov), Jurečič 10, Černač 8 (6 skokov).

STATISTIKA

Slovenski selektor in glavni trener celjske zasedbe je danes počitek namenil obema Američankama, ki sta bili najboljši strelki na prvi preizkušnji v tej sezoni. Grgić je minutažo skrbno razdelil med vse košarkarice, tako da ni nobena igrala več ko 20 minut oziroma manj kot devet. Že v uvodni četrtini so si aktualne državne prvakinje priigrale visoko prednost. Do konca prvega polčasa je bila prednost še višja. Dolenjke so v prvem polčasu dosegle 24 točk ter izgubile 19 žog. Aleksandra Krošelj je že v prvem polčasu dosegla 13 točk, skupaj pa so jih Celjanke dosegle 55.

V drugem polčasu so priložnost za nabiranje izkušenj in dokazovanje dobile najmlajše košarkarice v celjski ekipi. Sredi zadnje četrtine je bila na parketu ekipa, ki je v povprečju stara manj kot 17 let. Grosupeljčanke so v tretjem delu dosegle zgolj pet točk, boljši odpor pa so nudile na začetku zadnje četrtine.

Lea Debeljak, ki je še v prejšnji sezoni nosila dres grosupeljske ekipe, je bila s 17 točkami najboljša strelka tekme. 16 točk je dodala Aleksandra Krošelj, vsestranska Zala Friškovec pa je zbrala 12 točk in po pet skokov, asistenc ter pridobljenih žog. Dvomestno število točk je dosegla tudi 15-letna Mojca Jelenc (10). Pri Grosupeljčankah je Teja Goršič dosegla 11 točk ter ujela 6 skokov, novinka Jurečičeva jih je dosegla 10.

Dolenjke bodo v naslednjem kolu gostile Ježico, Celjanke pa bodo gostovale pri Akson Iliriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam mojim igralkam za dobro igro. Rad bi pohvalil vsa dekleta. Prav tako čestitam ekipi Grosupljega za korektno igro.

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
Glede na to, da smo včeraj naredili prvi trening 5:5, smo odigrali dobro prvo četrtino. V drugi in tretji četrtini nam je ogromno težav povzročala agresivna obramba Celjank. Hitro moramo dvigniti glave. Čestitam Celjankam za zmago.


Vir: KZS/Lenart

Fotografije (Gojko Kusić, Celje, 29.09.2018)