Članice
Share

Košarkarice Athletea so dobile prvo tekmo finala državnega prvenstva. V svoji dvorani so s 84:77 premagale kranjski Triglav in v začetku finalne serije povedle z 1:0. Ekipi igrata na tri zmage, drugo srečanje bo že v nedeljo v Kranju (18.00).

Celjske košarkarice so zasluženo zmagale, kajti vseskozi so narekovale ritem tekme. Dvakrat so visoko povedle. Sprva za 16 točk, potem še za 19, a so gostujoče igralke uspele ujeti priključek. Popolnega preobrata jim ni uspelo narediti, ko je domača zasedba, ki jo vodi trener Damir Grgič imela dobesedno vse pod kontrolo. Uvodna zmaga je iz psihološkega vidika več kot odlična in vliva vsaj malce sproščenosti pred nadaljevanjem. Rebeka Abramovič je bila s štiriindvajsetimi točkami najučinkovitejša pri domačinkah.

Statistika tekme Athlete Celje – Triglav Kranj

Trener Damir Grgič je po tekmi dejal: “Zasluženo smo zmagali, zato čestitam igralkam. Videla se je nervoza, predvsem v obrambi v prvem polčasu, v katerem nismo odigrali agresivno, tako, kot smo se dogovorili. Na koncu smo le nadzorovali tekmo do konca. Vodimo z 1:0 v zmagah, zaradi česar bo zdaj večji pritisk na ekipi Triglava. Zdaj se moramo dobro regenerirati in poskušati zmagati tudi na drugi tekmi”

Fotogalerija prve finalne tekme

Posnetek tekme

Prispevek o tekmi na RTV SLO 2

ŽKK Athlete Celje se zahvaljuje vsem, ki so si ogledali prvo tekmo finala v dvorani Gimnazije Celje – center, saj je bil obisk zelo dober. Nadejamo se, da bo tako tudi v sredo, ko bo v Celju na sporedu tretja finalna tekma. In obenem lahko tudi že zaključek sezone košarkaric Athleta …