Članice
Share

Celjske košarkarice so z obračunom proti Kitajski odprle drugi turnir pripravljalne turneje po Kitajski. V Chenzhouju se je tekma pred dobrimi tisočimi gledalci končala s 96:44 v korist reprezentance gostiteljice turnirja, ki je še enkrat več dokazala svojo kvaliteto. Igralke Athleta, ki imajo za sabo novo veliko izkušnjo, jutri čaka že druga tekma, ko bo nasprotnica reprezentanca ZDA.

Celjanke so uvodno tekmo v novi dvorani v Chenzhouju začele pod pričakovanji, saj so gostiteljicam dopustile, da so se že v uvodnih minutah razigrale in pobegnile na varno razliko. Ta je v korist Kitajske znašala že petnajst točk. Zatem so igralke Athleta stisnile v obrambi, se razigrale v napadu in zaostanek posledično počasi zmanjševale. Po prvi četrtini so ljubljenke domačega občinstva vodile z 20:10. Annamaria Prezelj je v uvodu druge četrtine vpisala štiri točke in soigralke približala na -8. Domačinke so silovito odgovorile ter že v 5. minuti druge četrtine povedle s 37:16, ko so zadele praktično vse. Enaindvajset točk prednosti Kitajske je hitro skopnelo, kajti celjske košarkarice so še enkrat več uspele odgovoriti s čvrsto obrambo in zbranostjo v napadu. Uspelo jim je priti na 37:25. Gostiteljice so kljub temu na odmor odšle z lepo prednostjo, potem ko so po dvajsetih minutah vodile s 45:27. Tudi tretja četrtina je bila na strani Kitajske, katera ima same izjemno kvalitetne, predvsem pa izjemno visoke košarkarice, ki jih konec meseca septembra čaka boj za najvišja mesta na svetovnem prvenstvu. Domačinke so pred zadnjimi desetimi minutami vodile s 70:36. Razlika se je povečevala tudi v zadnji četrtini, potem ko so gostiteljice dokazale, da v pravem trenutku prihajajo v odlično formo, za prvo zasedbo Athleta pa so šele trije tedni priprav, ko se ekipe trenerja Damirja Grgiča še spoznava. Končni rezultat v korist Kitajske je bil 96:44.

Strelke za Athlete: Marica Gajić 12 točk, Ivana Dojkić 10, Annamaria Prezelj 7, Maja Erkič 6, Zala Lešek 4, Larisa Ocvirk 3, Tina Jakovina 2.

himna tekma druga drug turnir

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: “Zaslužena zmaga ekipe Kitajske. Za razliko od prve tekme, ko smo igrali z njo nam je tokrat zmanjkalo moči. Imeli smo veliko odprtih metov, ki jih nismo izkoristili. Kljub temu je ta tekma znova ena lepa izkušnja za vse moje igralke. Jutri pa nas čaka še ena zahtevna tekma z ZDA, ko upam, da bomo bolj razpoloženi v napadu.”

Jutrišnji obračun Athlete – ZDA se bo začel ob 21.45, po slovenskem času ob 15.45.