Članice
Share

Cinkarna Celje drugi del WABA lige začenja v Podgorici

 

CELJANKE NA TEŽKO GOSTOVANJE V PODGORICO

 

Košarkarice Cinkarne Celje bodo drugi del letošnje sezone v WABA ligi začele z gostovanjem v Podgorici, pri aktualnih podprvakinjah tega tekmovanja. Budućnost je po uvodnih porazih v Celju in Stari Zagori zabeležila 7 zaporednih zmag in s tem izenačila izkupiček Beroa in Montane po prvi polovici letošnje sezone. Podgoriška zasedba je polna izkušenih igralk reprezentančnega kalibra. V njej sta reprezentantki BIH Nikolina Babić in Nikolina Džebo, reprezentantka Severne Makedonije Anđelika Mitrašinovik, črnogorske članske reprezentantke Milena Jakšić, Dragana Živković in Violeta Lazarević, Srbkinji Mina Đorđević in Aleksandra Katanić, ki sta igrali za vse srbske reprezentančne selekcije mlajših starostnih kategorij ter občasna hrvaška reprezentantka Patricia Bura. Celjanke imajo na Podgorico lepe spomine predvsem iz sezone 2016/2017, ko so v črnogorskem glavnem mestu osvojile naslov prvakinj WABA lige. V rednem delu tega tekmovanja so Celjanke v Podgorici nazadnje slavile v sezone 2012/2013, v zadnjih šestih sezonah pa so Podgorico vselej zapuščale sklonjenih glav.

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Zavedamo se, da prva letošnja tekma ni bila odraz realnega stanja teh dveh ekip. Vemo, da se je ekipa Budućnosti  v zadnjem obdobju zelo dvignila v formi. Pričakujemo lahko zanimivo tekmo. Upam, na pravo reakcijo mojih igralk ter, da z ekipno igro pridemo do ugodnega rezultata.«

 

Srečanje v Podgorici bo v dvorani Bemax Arena v sredo 18.12.2019 ob 19.00 uri. V neposrednem spletnem prenosu si boste tekmo lahko ogledali na youtube kanalu WABA lige.