Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono odigrale prvi pripravljalni tekmi. V Kranju, kjer se je odvil memorial v spomin na Jerneja Gortnerja. Novi dve tekmi Celjanke čakata prihodnji teden.

Na prvem srečanju v Kranju je bil nasprotnik varovank trenerja Damirja Grgića ruski Enisey Krasnoyarski. Slednji je bil uspešnejši z 90:74. Rezultat tako na prvi kot na drugi tekmi ni bil pomemben. Strokovni štab je imel le en cilj. Preveriti trenutno pripravljenost oziroma stanje prve ekipe ŽKK Cinkarna Celje. Na drugem srečanju so Celjanke z visokih 107:68 premagale domači Triglav.

Naše košarkarice naslednja pripravljalna tekma čaka v sredo, 18. septembra, v Pécsu, na Madžarskem. Nasprotnik bo domači Peac Pecs, sicer udeleženec evropskega pokala Fiba. Tri dni kasneje, v soboto, 21. septembra, se bodo Celjanke v dvorani Gimnazije Celje – Center pomerile z ekipo ZTE Zalaegerszeg, ki je v pretekli sezoni igrala v polfinalu madžarskega državnega prvenstva.

Uvodna tekma nove sezone Cinkarno Celje čaka v soboto, 28. septembra. V 1. krogu državnega prvenstva bo v Celju gostovala ljubljanska Akson Ilirija. V sredo, 2. oktobra, se bo začela še mednarodna Jadranska WABA liga. Celjanke bodo gostile Budućnost iz Podgorice.