Članice
Share

21. ZMAGA CELJANK V DRŽAVNEM PREVNSTVU


V Kranju so gledalci spremljali obračun najboljših ekip 1. SKL. Celjanke so po napetem obračunu prišle do 21. zmage v tej sezoni in tako ostajajo neporažene, Triglav je bil četrtič v DP neuspešen in ostaja na drugem mestu z 38 točkami.


1. SKL za ženske, 7. kolo 2. dela:

Sobota, 31. marec ob 18. uri:
TRIGLAV : CINKARNA CELJE 61:69 (19:16, 12:14, 14:19, 16:20)
Žibert 25, Abramovič 10 (5 skokov), Jakobčič 9; Chidom 27 (18 skokov), Krošelj 12, Delić 10.

STATISTIKA


Prvi polčas je postregel z izjemno izenačeno igro z obeh strani, nobeni izmed ekip si ni uspelo priigrati višje prednosti. Ob koncu prve četrtine so domačinke vodile za tri točke, ob odhodu na najdaljši odmor pa je prednost Triglava znašala točko.

V nadaljevanju srečanja so Celjanke nekoliko stopile na plin in dve minuti do konca tretjega dela prvič na tekmi povedle za osem (48:40), kar je bilo dovolj tudi za končni uspeh. Triglavanke se namreč po zaostanku niso več pobrale, nekajkrat so se uspele približati na točko zaostanka, a so Celjanke vedno znova odgovorile in tekmo pripeljale v svojo korist. Varovanke Damirja Grgića so se tako oddolžile Triglavu za poraz v finalu Pokala članic, na koncu je Celje zmagalo z 69:61.

Oderah Chidom je bila s 27 točkami in 18 skoki prva igralka srečanja v Kraju. Aleksandra Krošelj je za Celjanke pristavila 12 točk, Nikolina Delić pa 10. Pri Triglavu je bila najučinkovitejša Urška Žibert s 25 točkami, Rebeka Abramovič je zabeležila 10 točk.

V osem kolu drugega dela DP se bodo aktualne državne podprvakinje 4. aprila pomerile z Mariborom, Celjanke bodo isti dan gostile Ježico.


Izjavi po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
Zaslužena zmaga Celja, mi nismo bili pravi, predvsem pa se nismo držali dogovora.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Kljub zmagi, zelo slaba igra naše ekipe. Odgovornost za to prevzemam nase. V tem trenutku nimamo odgovorov za najizkušenejši igralki Triglava, Uršo Žibert, ki ji ob tej priložnosti čestitam za odlične predstave v zadnjem obdobju, ter Rebeko Abramovič. Očitno bomo moralo priti do nekakšne spremembe v ekipi. Videli pa bomo do kakšne.