Članice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje bodo v sredo gostovale v Banja Luki

 

CELJANKE PO SEDMIH LETIH SPET V BANJA LUKO

 

Kar dobrih sedem let je že minilo odkar so košarkarice Cinkarne Celje v WABA ligi nazadnje gostovale v Banja Luki, kjer bodo v sredo 8. januarja, odigrale svojo prvo tekmo WABA lige v letu 2020. Leta 2012 je bil njihov tekmec Mladi Krajišnik, tokrat pa se bodo pomerile z njihovim mestnim tekmec in podprvakom BIH, ŽKK Orlovi, ki so v zadnjih letih prevzeli košarkarski primat v glavnem mestu Republike Srbske. Celjanke so prvo medsebojno tekmo v tej sezoni na svojem igrišču dobile s kar 119 proti 64, v nadaljevanju tekmovanja pa so Orlovi na svojem parketu premagali Crveno zvezdo, v prejšnjem krogu pa z razliko devetih točk izgubili na gostovanju pri bolgarskem prvaku Montani 2003.

V primerjavi s prvo tekmo v Celju so Orlovi močnejši za bosansko košarkarico na poziciji centra Aleksandro Begenišić ter srbsko organizatorko igre Marino Ristić iz Kraljeva, ki je v sezoni 2006/2007 nosila dres našega kluba.

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Želim si, da bi leto 2020 uspešno začeli tudi v WABA ligi. Ne glede na to, da smo prvo tekmo dobili z visoko razliko se zavedamo, da je tokrat pred nami drugačna tekma , na kateri bomo morali biti zbrani skozi celotno srečanje, če se bomo iz Banja Luke želeli vrniti z obema točkama.«

Srečanje v dvorani Obilićevo se bo v sredo začelo ob 17.00 uri, v neposrednem prenosu pa si ga bo moč ogledati na you tube kanalu WABA lige.