Članice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje odhajajo na gostovanje v Bolgarijo

 

CELJANKE ŽELIJO PREKINITI NEGATIVNO TRADICIJO

 

Košarkarice Cinkarne Celje se bodo v 8. kolu WABA lige, v sredo 4.12.2019 ob 17.30 po slovenskem času, pomerile z bolgarskim prvakom Montano 2003. Za bolgarsko zasedbo, ki jo vodi aktualni selektor bolgarske reprezentance Stefan Myhajlov igra kar 6 košarkaric, ki so pred slabim mesecem dni igrale za bolgarsko reprezentanco proti Sloveniji, v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2021. Poleg tega imajo Bolgarke v svojih vrstah tudi dve nekdanji članici našega kluba – slovensko reprezentantko Tino Trebec ter občasno bosansko reprezentantko Mateo Tavić.

Zanimivo, da sta se sredina tekmeca doslej v WABA ligi pomerila sedemkrat. Vse tri dosedanje tekme v Montani so dobile Bolgarke, v Celju pa so se vsa tri leta zmag veselile Celjanke. Edino srečanje na nevtralnem igrišču so, na zaključnem turnirju (F4), leta 2017 v Podgorici dobile »Cinkarnarke«. Aktualna celjska zasedba bo torej v sredo naskakovala prvo zmago na tekmah v Montani. Bolgarske državne in pokalne prvakinje so v letošnji sezoni doslej šestkrat zmagale in le enkrat izgubile. V prejšnjem krogu so na svojem igrišču brez težav premagale aktualnega prvaka lige – Beroe iz Stare Zagore.

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Prepričan sem, da smo v zadnjem času dvignili nivo naše igre na višji nivo. Ravno to je eden izmed razlogov zaradi katerih se v Montano podajamo optimistično razpoloženi. Zavedamo se kvalitet, ki jih premore ekipa Montane in vemo, da lahko do zmage pridemo le z zelo dobro taktično pripravo ter izjemno koncentracijo skozi vso tekmo.«

 

Srečanje iz Montane si boste lahko v spletnem prenosu ogledali na spletni strani WABA lige.