Članice
Share

Dosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje Marica Gajić bo kariero nadaljevala pri ambicioznem turškem prvoligašu Yakin Doguju, s katerim je podpisala dolgoročno pogodbo. Yakin Dogu je trenutno na 7. mestu v najmočnejši ligi v Evropi, njegov cilj pa si je v letošnji sezoni zagotoviti enega od mest, ki v prihodnji sezoni vodijo v evropska klubska tekmovanja.

V ekipi, ki jo vodi selektor turške mladinske reprezentance Alper Durur je najbolj zveneče ime MVP zadnjega evropskega prvenstva Ana Dabović, poleg nje pa so v ekipi tudi igralka, ki je letos prejela priznanje za igralko, ki je najbolj napredovala v zadnji sezoni WNBA lige Kelsey Bone (lani Galatasaray) ter njena soigralka pri Connectitutu Alyssa Thomas ter Tiffany Hayes iz WNBA ekipe Atlanta Dreams.

Marica Gajić je v Celju (k Athletu se je preselila s šestnajstimi leti iz matične Budučnosti iz Bijeljine) odigrala štiri sezone in pol in s celjskim klubom osvojila štiri naslove državne prvakinje Slovenije ter tri pokalne lovorike. Dvakrat je s celjsko ekipo zaigrala na zaključnem turnirju Jadranske lige (3. in 4. mesto). V sezoni 2014/2015 je bila MVP rednega dela tega tekmovanja, dve sezoni tudi najboljša skakalka Jadranske lige. Že pri svojih 19 – ih letih je postala najboljša skakalka v zgodovini tega mednarodnega regionalnega tekmovanja.

Z mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine (U – 20) je bila dvakrat zapored MVP evropskega prvenstva B divizije. Letos se je bosanska reprezentanca do 20 let predvsem po njeni zaslugi uspela uvrstiti v elitno A divizijo.

Na zadnjem draftu WNBA lige je bila Gajićeva letos izbrana s strani ekipe Washington Mystics.

marica gajic wnba

Borut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje: »Marica Gajić je zagotovo ena izmed tistih košarkaric, ki so v zgodovini našega kluba pustile največji pečat. Izjemno veseli smo, da Marica odhaja v najmočnejšo ligo v Evropi, v vrhunsko organiziran in urejen klub ter, da bo imela priložnost igrati s tako velikimi imeni evropske in svetovne košarke. Marici se zahvaljujemo za njen izjemen doprinos k rezultatom našega kluba v zadnjih letih in ji na njeni nadaljnji poti želimo čim več zdravja in dobrih iger. Upam, da se bodo naše poti v prihodnosti v takšni ali drugačni vlogi še kdaj srečale.«

Marica Gajić, Yakin Dogu: »Zelo sem vesela da odhajam v zelo ambiciozen klub in v ligo, ki je najmočnejša v Evropi. Zame je to nov mejnik v moji karieri in zagotovo bom naredila vse, da vsako ponujeno minuto čim bolje izkoristim. Ob tej priložnosti se želim celjskemu klubu zahvaliti za čudovita leta, ki sem jih preživela tukaj. Zelo mlada sem prišla v ta klub, v njem zelo napredovala, osebnostno dozorela in skupaj s soigralkami, trenerji in upravo vsa štiri leta dosegla tudi zelo dobre rezultate. Celje bo ostalo moj drugi dom v katerega se bom tudi v prihodnosti vedno rada vračala.«