Članice, U13
Share

Košarkarice Athlete Celja so v mariborski dvorani Tabor po pravi srhljivki premagale Triglav, z 71:69, in osvojile 11. naslov pokalnih zmagovalk. Za najkoristnejšo igralko turnirja je bila izbrana Ivana Dojkić, ki je na finalni tekmi dosegla 14 točk in zbrala 8 skokov ter 6 podaj (indeks 30). Tretjega mesta v mini pokalu pa se je veselila selekcija U13.

pokal athlete

Statistika finalne tekme Athlete Celje – Triglav

Damir Grgić:”Čestital bi igralkam in trenerjem, ki so do konca tekme vodili našo ekipo. Menim, da je zmagal karakter mojih igralk, ki niso uspele najti ritma skozi celotno tekmo. Ne vem, če je bil za to kriv pritisk, morda mladost, v tem trenutku tega ne morem povedati, ampak imeli bomo čas, da to preučimo. Tekma je ponudila vse, kar neka tekma lahko ponudi. V zadnji četrtini smo vstali od mrtvih. Čestitati moram tudi ekipi Triglava, ki je imela v svojih rokah dobljeno tekmo, a kljub temu izgubila.”

Ivana Dojkić: “Osvojiti ta naslov je bilo težje, kot smo pričakovale. Finalna tekma je seveda vedno težka, a nismo se vseskozi držali tega, kar smo se dogovorili. Nismo igrale tako, kot znamo igrati. Slabo smo začele tekmo, koncentracije pa nismo držale cel čas. Menim, da lahko igramo še veliko bolje, kot smo pokazali. Čestitala bi celotni ekipi. V zadnji četrtini smo s soigralkami znale stopiti skupaj ter odigrati kolektivno na obeh straneh igrišča. Če temu ne bi bilo tako, te lovorike ne bi osvojile.”

skupinska athlete

Zasedba U13 ŽKK Athlete pa se je razveselila tretjega mesta v mini pokalu. Potem, ko je v polfinalu izgubila proti ekipi Ježice za pet točk (54:49), je v tekmi za tretje mesto ugnala Vipavo. Bilo je 46:34. Strelke za Athlete:Miladinović 3, Šporar 11, Đaković 5, Rinc, Anžič 4, Čater 1, Vavdi 5, Dolinšek 9, Sajovic, Drobne 4, Jošovc, Kenjalo 4.

Image-1