Članice
Share

Zasedba Athleta je v prvem krogu Jadranske lige z 82:71 premagala grosupeljski Grosbasket. Ob zmagi je potrebno izpostaviti še število gledalcev, ki so pospremili prvo domačo tekmo rumeno-modrih v novi sezoni. Bilo jih je kar 700! 350 je bilo košarkaric košarkarske šole ŽKK Athlete ter mlajših selekcij, s svojimi starši. Še enkrat toliko preostalih, zato smo nad obiskom na prvi tekmi izjemno zadovoljni.

To je bil drugi medsebojni dvoboj Athleta in Grosbasketa v tej sezoni. Za razliko od tekme v slovenskem državnem prvenstvu v Grosuplju, kjer so naše košarkarice slavile z visokih 92:60, smo tokrat pospremili bolj izenačeno tekmo. Po uvodnem vodstvu gostujočih košarkaric so gostiteljice povedle z 22:12. V tretji četrtini so povedle že s 65:49, a so se nasprotnice po napakah zasedbe Athleta vrnile v igro, ko so se približale na dve točki zaostanka, vendar pa so potem varovanke trenerja Damirja Grgiča strnile vrste in še enkrat dokazale, da so boljše, na koncu pa slavile za enajst točk. Četudi je bila to slaba predstava gostiteljic, pa je bila zmaga zaslužena.

Statistika tekme

Prvič po 13. januarju 2007 je znova v dresu Athleta na uradni tekmi v dvorani Gimnazije center Celje odigrala Maja Erkič, ki je dosegla 21 točk. Naslednja tekma Jadranske lige Celjanke čaka že prihodnji teden, potem ko bodo gostovale v Zagrebu pri Trešnjevki.