Članice
Share

Zasedba trenerja Damirja Grgiča se je uvrstila v finale državnega prvenstva. Prva ekipa ŽKK Athlete je tudi na drugi polfinalni tekmi z visoko razliko ugnala Domžale. Slednje so v domači dvorani morale priznati premoč z 42:103. Pri Athleteu, ki je torej slavil za velikih 61 točk, je Carmen Tyson Thomas dosegla 21 točk, Marica Gajić pa 18. Gajićeva je v statistiko dodala še 18 skokov.

Trener Athletea Damir Grgič je po drugi polfinalni tekmi dejal: “Tako kot na prvi tekmi smo tudi tokrat opravičili vlogo favorita in znova zasluženo slavili visoko zmago. Napake iz prve tekme smo odpravili in pravo formo ujeli v pravem trenutku. Sedaj bomo to le še dodatno pilili do začetka finalnega niza in v miru čakali na nasprotnice, ki si bodo finale zagotovile v drugem polfinalnem paru. Čestitke ekipi Domžal in kolegu Vladu Velikonji za odlično sezono tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju.”

Statistika tekme Domžale – Athlete

Celjanke so se v finale preko Domžal v dveh tekmah uvrstile s koš razliko +111! Na nasprotnice v finalu pa bodo počakale še do jutri, kajti na obračunu Grosuplje – Triglav je izid v zmagah poravnan na 1:1. Tretja in odločilna tekma bo jutri v Kranju. Prva finalna tekma je na sporedu v četrtek, 10. aprila.