Članice, Novice
Share

Zmaga! Košarkarice Cinkarne Celje se v Bosni in Hercegovini veselijo nove zmage. V 4. krogu Jadranske lige so zabeležile še četrto zmago. Banoviće so premagale s 93:83. Na parket je stopilo vseh 12 celjskih košarkaric.

Po 17 točk so dosegle Paulina Hersler, Larisa Ocvirk in Andreona Keys. 10 sta jih pristavili Snežana Bogičević in Maria Kostourkova, 8 Taeler Deer, po 4 Ksenija Mitrić in Lea Debeljak, 2 pa Maruša Seničar, Mojca Jelenc in Marta Ostojić. 

Po prvi četrtini so Celjanke vodile za 9 točk, ob polčasu za 16. Prednost varovank trenerja Damirja Grgića je pred zadnjimi desetimi minutami znašala 25 točk, zato je bilo le še vprašanje kakšna bo končna razlika. Cinkarna Celje je v uvodu v novo sezono suverena. Brez poraza tako v mednarodni WABA Jadranski ligi kot tudi v državnem prvenstvu.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Čestitke ekipi zmago. Igra v napadu je bila tokrat dobra, v obrambi pa ne ravno najboljša. To bo potrebno popraviti. So pa vsa dekleta dobila priložnost za igro. Zdaj se je potrebno osredotočiti na prihodnji teden, ko sledi zahteven domač obračun s Kraljevim. Potrebovali bomo številno podporo naših privržencev.”

Ob koncu tedna sledi prvenstveno gostovanje v Slovenskih Konjicah, prihodnjo sredo pa nova domača tekma Jadranske lige. V celjski dvorani Gimnazije Celje – Center bo gostovalo Kraljevo, ki v začetku letošnje sezone igra v zelo dobri formi.