Članice
Share

Na prireditvi Šport v Celju 2019 podelili priznanja najboljšim posameznikom in ekipam

CINKARNA CELJE NAJ ŽENSKA EKIPA CELJA 2019

 

Na že 52. prireditev Šport v Celju, ki jo Mestna občina Celje in Športna zveza Celje pripravljata vsako leto, že od leta 1968 naprej je ŽKK Cinkarna Celje že četrto leto zapored prejel nagrado za Naj žensko ekipo Celja za leto 2019. V letu 2019 smo osvojili naslov državnih in pokalnih prvakinj ter 3. mesto v mednarodni WABA ligi. Kapetanka ekipe Paulina Hersler je priznanje prejela iz rok celjske podžupanje Brede Arnšek in predsednika Športne zveze Celje Branka Črepinška. Med moškimi ekipami je slavil RK Celje Pivovarna Laško, v posamični konkurenci pa deskar na snegu Tim Mastnak in judoistka Tina Trstenjak.

 

Poleg nagrade za Naj žensko ekipo smo prejeli tudi posebno plaketo Športne zveze Celje za 25 let neprekinjenega delovanja kluba (v tem obdobju se lahko naš klub pohvali z 15 naslovi državnih prvakinj, 13 naslovi pokalnih zmagovalk in 2 naslovoma v mednarodni WABA ligi).

 

Mojca Jelenc je prejela priznanje za odmeven mednarodni dosežek, saj je bila v lanskem letu izbrana za MVP kadetskega evropskega prvenstva B divizije v Sofiji, Damir Grgić pa je prejel priznanje za strokovno delo za osvojeno 3. mesto v  mednarodni WABA ligi.

ŽKK Cinkarna Celje je priznanje za Naj žensko ekipo Celja prejela za svoje dosežke v letih 2013, 2016, 2017, 2018 in 2019.

 

Na omenjena priznanja smo v našem klubu izjemno ponosni, saj se zavedamo, da delujemo v najbolj športnem slovenskem mestu, kjer je konkurenca med športniki in športnimi klubi v različnih športnih panogah na izjemno visoki ravni.