Članice, Novice
Share

 SPOROČILO ZA JAVNOST 

 Cinkarna Celje ponosni generalni pokrovitelj Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje

Cinkarna Celje ponosno prevzema generalno pokroviteljstvo Ženskega košarkarskega kluba (ŽKK), ki se bo po novem imenoval Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje. Podjetje že vrsto let podpira številna celjska športna društva, klube in posameznike, košarkarice pa so s tremi osvojenimi naslovi ravno zaključile izjemno sezono. V podjetju upajo, da bodo tudi z njihovo pomočjo zdaj še lažje posegale po lovorikah.

Iz vsebine: Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina in predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop sta podpisala pogodbo o pokroviteljstvu klubu. Trener Damir Grgič je podpisal novo 4-letno pogodbo o sodelovanju s klubom, ob koncu pa je vodstvo kluba predstavilo še nove okrepitve na parketu. Znana je tudi nova grafična podoba kluba.

Celje, 9. maj 2017: Na današnji novinarski konferenci je zbrane najprej najprej nagovoril Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina. Celjskim košarkaricam je čestital za uspešno leto, v katerem so postale pokalne zmagovalke, osvojile Ligo Waba in sezono zaključile z naslovom državnih prvakinj.

Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina: »Več razlogov imamo, da vstopamo v žensko košarko. Radi podpiramo dobre zgodbe in eno takšnih smo prepoznali v ženskem košarkarskem klubu. Ima uspešno člansko ekipo, ki je letos osvojila kar 3 pomembne naslove.

Verjamem, da je bilo za to potrebnega veliko truda in energije, za kar igralkam in vodstvu kluba čestitam. Pomembno se nam zdi, da v 6 selekcijah kluba trenira kar 250 mladih deklet. Ne glede na to, ali to počno le za sprostitev ali s ciljem postati vrhunske športnice menim, da jih je treba pri tem spodbujati in jim pokazati, da smo opazili njihov trud. Šport združuje številne vrline in mladega človeka zagotovo usmerja na pravo pot. 

In nenazadnje, Cinkarna Celje je v svoji tržni dejavnosti usmerjena predvsem na tuje trge. Verjamemo, da bomo tudi z vstopom na košarkarski parket še naprej krepili dolgoročne dobre odnose s kupci po svetu. Upam, da bo naše sodelovanje klubu prineslo novo motivacijo, ki jo potrebuje za uspešen start v prihajajočo sezono.« 

S prihodom novega generalnega pokrovitelja so zelo zadovoljni tudi v vodstvu ŽKK Cinkarna Celje.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: »Da je podjetje s tako dolgo in uspešno tradicijo, kot je Cinkarna Celje, v našem klubu prepoznalo zaupanja vrednega partnerja, si v klubu štejemo v veliko čast, hkrati pa se zavedamo, da na svoja pleča prevzemamo tudi veliko odgovornost. Cinkarna Celje je paradni konj celjskega gospodarstva in podjetje, ki je zelo uspešno in priznano tudi izven naših meja. Podobno velja za naš klub, zato sem prepričan, da lahko skupaj dosežemo marsikaj in se v prihodnjih letih veselimo marsikaterega dobrega rezultata. V imenu klubu obljubljam, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da bomo ime našega novega generalnega pokrovitelja in mesta Celje dostojno in s ponosom nosili in predstavljali  doma in v tujini.«

ŽKK Cinkarna Celje bo tudi v prihodnjih letih vodil dosedanji trener in aktualni selektor slovenske reprezentance Damir Grgić, ki je s klubom podpisal novo štiriletno pogodbo. Grgić je v celjski klub prišel natanko pred desetletjem, zadnjih 8 let pa je vodil člansko ekipo. V njegovi trenerski karieri je ŽKK Cinkarna Celje osvojil po 6 državnih in pokalnih naslovov prvakinj Slovenije ter naslov prvakinj v mednarodni Jadranski WABA ligi.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »V Celju sem kot trener preživel zadnjih 10 let, že 8 let pa sem na čelu članske ekipe tega kluba. Odločitev o podaljšanju sodelovanja ni bila težka, saj se v tej sredini resnično odlično počutim. S sodelavci v strokovnem štabu in z vodstvom kluba imamo enake poglede na prihodnost kluba in kljub temu, da sem tukaj že celo desetletje, motivov za nadaljnje delo ne manjka. Zgodovinski dosežki v lanski sezoni in prihod tako uglednega pokrovitelja, kot je Cinkarna Celje, mi dajejo dodaten elan in me ženejo k temu, da skušamo v prihodnjih letih v Celju še naprej pisati zgodbo o uspehu in ostati vodilni ženski košarkarski klub na področju širše regije.«

ŽKK Cinkarna Celje je predstavil tudi prvi tri okrepitve v igralskem kadru za sezono 2017/2018. Petletno pogodbo s klubom je podpisala slovenska reprezentantka do 20 let Eva Stefanoski (1997, 183 cm), ki je v Celju kot posojena igralka Domžal igrala že v drugi polovici letošnje sezone.

Eva Stefanoski, nova članica ŽKK Cinkarna Celje: »Celje je sredina, ki ponuja optimalne pogoje za razvoj mladega igralca. Gre za klub z zmagovalno tradicijo in visokimi ambicijami tudi za prihodnost. Soigralke so me v teh štirih mesecih odlično sprejele in mi izdatno pomagale na prilagajanje na novo okolje. Veselim se bodočih sezon v novem klubu, ki se mu zahvaljujem za ponujeno priložnost in izkazano zaupanje.«

Novinki sta tudi reprezentantki Bosne in Hercegovine, sestri dvojčici Anđela in Nikolina Delić, ki sta s klubom podpisali triletni pogodbi. Zadnje tri sezone sta igrali v aktualnem pokalnem in državnem prvaku BIH Play OFF Ultri iz Sarajeva, pred tem sta bili članici Mladega Krajišnika iz Banja Luke.

Skupna izjava Anđele in Nikoline Delić, novih članic ŽKK Cinkarna Celje: »Med vsemi klubi, ki so bili zainteresirani za naju, se nama je Celje zdelo optimalna sredina za korak naprej na najini košarkarski poti. Gre za klub, ki je zelo priznan po delu z mladimi, nenazadnje pa ima tudi odlične rezultate, saj je v zadnji sezoni osvojil vse tri možne lovorike. V novi sredini pričakujeva dobre pogoje za delo, kvalitetne treninge in dobre igre. Veseli sva, da bova tudi v bodoče lahko igrali v istem klubu, saj se na igrišču in izven njega odlično dopolnjujeva.«

Celjanke bodo priprave na novo sezono začele 9. avgusta. Do začetka nove sezone bodo odigrale vsaj 10 močnih mednarodnih prijateljskih tekem. Med drugim se bodo pomerile z uglednimi univerzami iz ameriške NCAA lige – Connecticutom, Dukom, Stanfordom ter člansko reprezentanco Senegala.

Iskreno se zahvaljujemo dolgoletnemu generalnemu pokrovitelju kluba, podjetju Frutarom Etol, kjer je klub nosil ime po njihovi blagovni znamki – Athlete.

Gospod Peter Drobež, predstavnik dosedanjega generalnega pokrovitelja Frutarom Etol, je podal naslednjo izjavo: »Žal se zaradi službene poti v Anglijo novinarske konference ne morem udeležiti. Kot predstavnik dosedanjega generalnega pokrovitelja podjetja Frutarom Etol se želim zahvaliti klubu za izredno pozitivno in plodno sodelovanje. V klubu smo prisotni že več kot desetletje, po odhodu dolgoletnega sponzorja, podjetja Merkur, pa smo prevzeli tudi vlogo generalnega pokrovitelja klubu. V tem času je klub dosegel velike uspehe, ki jih je kronal s trojno krono v zadnji sezoni. Za vse dosežke v tem obdobju se v prvi vrsti zahvaljujem vsem igralkam, trenerjem, predvsem pa vodstvu kluba, ki je dokazalo, da je trdno in vredno zaupanja. Poleg izredne predanosti delu tako z mlajšimi generacijami kot članicami, pa je imelo vedno dovolj posluha tudi za iskanje sinergij pri promociji našega podjetja. Z gotovostjo lahko trdim, da je to eden bolje, če ne celo najbolje urejenih športnih klubov v Sloveniji, zato sem prepričan, da ga tudi v prihodnosti čaka še veliko uspehov. Verjamem, da se, s prihodom tako uglednega podjetja v klub, kot je Cinkarna Celje, odpirajo vrata tudi na evropski parket in da bodo dekleta kmalu popestrila sedanje izjemne dosežke, z novimi uspehi. Tudi v prihodnosti nameravamo klub podpirati in se skupaj veseliti novih zmag.«

Dodatne informacije:

Matjaž Kramberger: matjaz@zkk.athlete.si

Špela Kumer: spela.kumer@cinkarna.si

Spletni dostop do vsebine: https://zkkcelje.si/ in http://www.cinkarna.si/

Foto: Gojko Kusić

Fotogalerija: