Članice
Share
Trinajsto kolo državnega prvenstva za ženske prinaša zanimive obračune. Ježica gosti aktualne državne prvakinje, Grosupeljčanke se bodo merile s Slatničankami, Triglav pa odhaja na gostovanje k Domžalčankam. Derbi kola bo v Ljubljani, kjer se bosta pomerila Ilirija in Maribor.

1. SKL za ženske, 13. kolo:

Sobota, 21. januar, ob 17:00:
JEŽICA : ATHLETE CELJE

Ježičanke po zmagi na zaostali tekmi desetega kola proti Domžalam gostijo aktualne državne prvakinje. Tudi gostje v Ljubljano prihajajo z dobro popotnico, saj so v četrtek v ligi WABA prišle do zmage proti kranjskemu Triglavu. Vodilne Celjanke v slovenskem državnem prvenstvu ne poznajo poraza vse od 1. kola, ko so jih premagale ravno Triglavanke. Šestouvrščene Ježičanke so v tej sezoni vknjižile štiri zmage in šest porazov.

Najboljša strelka Ljubljančank je Gala Kramžar (11,9 točke). Pri Celjankah je v tej sezoni odlično razpoložena Američanka Shante Marie Evans, ki je v dvanajstih kolih kar štirikrat postala najkoristnejša košarkarica kola.

Na prvem srečanju v Celju so visoko zmago slavile domačinke (114:40).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Bojan Hladnik, trener Ježice:
“Zmagovalec tekme je že v naprej znan. Upam, da bomo odigrali bolj pogumno kot v Celju. Želim si, da se bomo iz te tekme kaj naučili.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Upam, da se dobro regeneriramo po težki tekmi s Triglavom. Trenutno še ne vemo v kakšni postavi bomo nastopili. Dali bomo vse od sebe, da pridemo do novih dveh točk.”