Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete je prišla že do sedemnajste zmage v sezoni domačega prvenstva. Celjske košarkarice so v 8. krogu drugega dela sezone na gostovanju v Grosuplju domačo ekipo premagale z 88:52. Rebeka Abramovič je dosegla 19 točk, eno manj pa Carmen Tyson Thomas. Marica Gajić si je prislužila naziv najkoristnejše igralke 8. kroga, potem ko je v statistiko (igrala je 28 minut) vpisala 16 točk, 13 skokov, asistenco, 3 pridobljene žoge in 2 blokadi.

Statistika tekme Grosuplje – Athlete

Trener Athletea Damir Grgič je po tekmi dejal: “Dosegli smo zasluženo zmago, čeprav tokrat igra naše zasedbe ni bila najboljša. Vendarle pa je potrebno razumeti, da je za nami natrpan ritem. Nekatere igralke smo med drugim poskušali odpočiti. Čestitke Grosupeljčankam za korektno igro. Mi sedaj vse misli usmerjamo na zaključni turnir pokala. Naredili bomo vse, da se v domačem okolju pokažemo v čim boljši luči ter pridemo do želenega cilja.”

Celjanke zdaj vse misli torej usmerjajo k zaključnemu turnirju pokalnega tekmovanja, ki se bo v soboto in v nedeljo odvijal v Vojniku. Athlete se bo v sobotnem drugem polfinalu pomeril s Triglavom iz Kranja (18.30).