Članice
Share
S sobotnimi tekmami 7. kola se bo nadaljevala 1. SKL za ženske. Na sporedu bodo štirje dvoboji, košarkarice Maribora pa bodo v tem kolu proste.
Uvodni obračun (ob 16.00) bo na sporedu v Ljubljani, kjer bodo košarkarice Ježice gostile vodilni Triglav, ki v dosedanjem delu sezone še ne pozna grenkobe poraza. Triglavanke so v četrtek odigrale tudi srečanje regionalne lige WABA, na katerem so na krilih Rebeke Abramovič in Žive Zdolšek premagale srbske tekmice iz Kraljeva.

Ob 16.30 bodo Športni dvorani Slovenske Konjice domače košarkarice gostile Grosuplje, obe moštvi pa se v dvoboj podajata z izkupičkom zmage iz minulega kola. Še posebej se je tedaj izkazala konjiška igralka Katja Klančnik, ki si je s svojim izkupičkom priigrala naziv najkoristnejše igralke.

Na tretji sobotni tekmi (18.00) se bosta pomerili ekipi Ilirije in Janine. Tokratne domačinke so v četrtek odigrale zaostalo tekmo 4. kola proti Mariborčankam. Na tem srečanju sta se izkazali predvsem Tina Trebec z osemnajstimi in Teja Kropivšek s trinajstimi točkami. Košarkarice Janine bodo skušale priti do svoje druge zmage v tej sezoni, potem ko so v minulem kolu premoč morale priznati Konjicam.

Sklepno dejanje sobotnega 7. kola 1. SKL za ženske pa bo na sporedu v Domžalah, kjer bodo domačinke gostile aktualne državne prvakinje iz Celja. Košarkarice Athlete Celje so v sredo slavile v mednarodni regionalni ligi WABA, Domžalčanke pa so teden izkoristile predvsem za pripravo na sobotni obračun, ki se bo začel ob 19.00.

Sobota, 12. november, 19.00:
DOMŽALE : ATHLETE CELJE

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Obe ekipi sta mladi, vendar so izkušnje in vložek vsega močno na strani Celjank. Prvič bosta proti svojemu klubu odigrali posojeni Lorena Molnar in Ksenija Mitrić. Rebeka Kračan pa tokrat ne bo nastopila, kar je za nas velik hendikep. Pred tednom dni je z veliko sreče brez večjih poškodb odnesla celo kožo v težki prometni nesreči. Želimo ji hitro okrevanje in da se kmalu vrne k nam pod koše.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja: “Ne glede na utrujenost po zadnji tekmi z Montano, pričakujem pravi odnos tudi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom proti ekipi Domžal.”

(Vir:KZS)